• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Ричард Брансън няма да се откаже от космическия туризъм

Ричард Брансън няма да се откаже от космическия туризъм

/КРОСС/ Ричард Брансън се зарече да продължи проекта си за космически туризъм, въпреки катастрофата на апарата Spaceship 2, разработван от Virgin Galactic, съобщи BBC. 

„Космосът е суров, но си заслужава. Ще упорстваме и ще продължим заедно напред", написа той в блога си.
Брансън подчерта, че мисли за семействата на всички, засегнати от трагедията, както и че всички работещи по проекта скърбят.

Космически апарат Spaceship 2, предназначен за туристически полети по суборбитална траектория, се взриви по време на изпитателен полет и се разби в пустинята Мохаве, в Калифорния. Причината за катастрофата не е известна за момента.

Британската компания Virgin Galactic обаче съобщи за сериозни проблеми по време на полета. Spaceship 2 е издигнат на височина 13 700 м от апарата White Knight 2 и е пуснат там за изпитание на двигателя. Малко след това той се взривява. White Knight 2 каца нормално.

Spaceship 2 е търговската версия на Spaceship 1 - първият частен космически кораб на Бърт Рутан, който летя през 2004 година. Повече от 800 богаташи и знаменитости вече имат резервации за космическо пътешествие с кораба и са внесли авансово част от стойността на билета от 200 хил. долара. Катастрофата е тежък удар за сектора на космическите полети за търговски цели.

Това е втората катастрофа на апарат на кораб на частна космическа компания в САЩ за тази седмица. Във вторник се взриви ракетата-носител „Антарес" с американския товарен кораб „Сигнус" на компанията „Орбитал сайънсис", който трябваше да направи доставка от храни и оборудване на Международната космическа станция.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.