• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Отново не достигат спасителите на плажовете по Черноморието

Отново не достигат спасителите на плажовете по Черноморието

/КРОСС/ "Осем души са се удавили по Южното Черноморие от началото на сезона. Той не е открит официално и плажовете се охраняват само от обходни двойки спасители, установи проверка на кореспондента на БНР в Бургас. Морската вода вече е достатъчно топла - 22 градуса, което изкушава много от хората на плажа. За първа година обаче морето през юни е толкова опасно, тъй като вече се е появило характерното за август мъртво вълнение", каза старши спасителят на бургаския плаж Веселин Илиев. Учениците от морските градове вече бягат час или от вкъщи без знанието на родителите и идват на плаж, предупреди той и препоръча спасителите да бъдат повече.

Във Варна и изобщо по Северното Черноморие сезонът е бил  открит още в края на май и хотелите вече са заети на 80%, основно от полски и румънски туристи, показа проверка на кореспондента на БНР във Варна. Немските туристи са малко по-малко от предишната година, както и руските, които са се насочили към турски курорти. Все още не е имало удавяния. Много спасители обаче заминават за чужбина заради предлаганото там по-високо заплащане.

От БЧК организират редовно курсове, но не смогват да покрият всички плажове. Някои от най-посещаваните пясъчни ивици в района остават без концесионери заради високите такси. Сред тях са Паша дере и Кара дере. На местата където няма да има спасители, ще има предупредителни табели, но това едва ли ще спре туристите. Пикът на сезона се очаква през юли и август.

Очаква се да бъдат запазени резултатите от миналия сезон. Недостигът на кадри остава хроничен проблем в района. По програма на университета в града идват студенти от Украйна, които временно попълват недостига, въпреки че езикът е проблем за тях. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.