• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Плажовете остават без охрана, активният сезон приключва със 17 инцидента

Плажовете остават без охрана, активният сезон приключва със 17 инцидента

/КРОСС/От днес плажовете масово остават без охрана. Въпреки прогнозата за топъл септември, над 90 на сто от концесионерите ще съкратят драстично спасителите още от 1 септември. Активният летен сезон завършва със 17 инцидента по Южното Черноморие, като повечето са станали на охраняеми плажове, съобщи бТВ. 

Заради хроничния недостиг на спасители, това лято концесионерите сами определят по схема как да обезопасяват ивиците. Изискването е в началото и в края на сезона да има по един пост, без значение колко е голям плажът. Точно това се канят да направят повечето концесионери - да оставят минимален брой спасители, главно пред заведения и хотели. А в по-отдалечените курорти плажовете изцяло ще затворят, прогнозират от Асоциацията по водно спасяване. Обяснението на стопаните е, че туристите намаляват и нямат сметка да ги пазят, без обаче да отчитат факта, че това лято, заради дъждовете, сезонът се измести назад.
Плаж „Перла" край Приморско не прави изключение - веднага след уикенда следва преустройство в охраната, макар че и сега спасителите са по-малко. Без спасители и лекар цяло лято останаха над 40 плажа на юг. Идеята на регионалното министерство да осигури охрана поне на най-посещаваните ивици, не видя бял свят. въпреки осигурените от бюджета 1 милион лева.

Оказа се, че и Червеният кръст не може да намери спасители. За да има ефект от съкратената охрана на плажовете, от Асоциацията по водно спасяване съветват да се върнат някогашните спасителни кули.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.