• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Румен Радев: Със своята упоритост атлетите се превръщат в пример за цялото общество

Румен Радев: Със своята упоритост атлетите се превръщат в пример за цялото общество

/КРОСС/ Привилегия е да бъда сред такава плеяда от шампиони и медалисти. Вие показахте по безспорен начин какво могат младите атлети, когато със своята упоритост, всеотдайност и воля се превръщат в пример за цялото общество. Това заяви президентът Румен Радев на срещата си с атлетите, представили България на Световните Спешъл  Олимпикс игри в Абу Даби 2019, техни близки, треньори и ръководители.

Държавният глава подчерта, че спортът  винаги е бил силен фактор за социално и личностно развитие и изгражда ценностна система, характер и воля да преодоляваме ежедневните трудности и да растем с вярата, че когато сме заедно, сме по-силни. „Искам да благодаря и на всички вас – родители, ръководители, треньори, които с вашата енергия, всеотдайност и вяра давате шанс на тези прекрасни млади хора да изявяват себе си, да се развиват, да бъдат пълноценни и достойни граждани на нашата родина“, каза още Румен Радев.

Виктор Христов, член на Управителния съвет на Спешъл Олимпикс България и носител на 3 медала от дисциплината „езда“ заяви, че със своята посветеност, организацията помага на хората да се развиват, състезават и да представят достойно страната ни пред света. Той посочи, че мотото на кампанията на българското участие в Световните игри на Спешъл Олимпикс 2019 е „Да бъдем заедно“. „Вярвам, че всеки може да бъде смел в своя опит, заедно можем повече. Да бъдем заедно“, призова  медалистът.

По време на церемонията атлетът Нина Ал Рифай връчи на държавния глава значката на Спешъл Олимпикс.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.