• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Дипломата за кардиолог на старозагорския медик д-р Вуцов е фалшива

Дипломата за кардиолог на старозагорския медик д-р Вуцов е фалшива

София /КРОСС/ Според справката в регистрационните книги и архива на отдел „Следдипломно обучение" на Медицински университет-София на Иван Вуцов е издадена една единствена диплома за вътрешни болести. Освен това има протоколи за две неуспешни явявания на д-р Вуцов пред Държавната изпитна комисия за придобиване на специалност по кардиология. В архива на отдела няма нито молба за трето явяване, нито протокол на държавна комисия, с който да е призната специалност „Кардиология" на д-р Иван Вуцов, каза в интервю за БНР заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков.
Установява се, че до настоящия момент отдел „Следдипломно обучение" никога не е издавал свидетелство за призната специалност по кардиология на името на д-р Иван Вуцов. По тази причина той не фигурира в регистъра на придобилите правоспособност по специалност „Кардиология". След второто обаче неуспешно неявяване на 14-и май 1996-а година за специалност „Кардиология" през месец юни същата година, д-р Вуцов подава заявление в отдел „Следдипломно обучение" да му бъде издаден дубликат на дипломата за призната специалност по вътрешни болести с аргумента, че тя е загубена. На основание на подаденото заявление отделът издава такъв сертификат. След това обаче се оказва, че той има под същия номер специалност по кардиология, което, според колегите, които са направили проверката в МУ-София, този документ е фалшифициран. Още повече, че това, което имаме в справката и което е отбелязано от проверяващите в МУ-София, на 2-ри октомври миналата година д-р Вуцов подава молба до ректората на университета, в която моли да му бъдат определени условията за явяване на държавен изпит по кардиология. Тя е собственоръчно подписана и това е като самопризнание, че до датата на подаване на молбата той не е притежавал придобита специалност по кардиология, добави той.
Д-р Шарков съобщи, че е изпратил доклада от МУ-София до Главна прокуратура и до НЗОК за предприемане на действия. Той посочи още, че никъде не са искани оригиналните документи за придобитите специалности и квалификации на д-р Вуцов.
Всички лица, които не са спазили изискванията на Закона, ще понесат отговорност, беше категоричен той и добави: Всички лица, които не са поискали при назначаването на работа оригиналните дипломи, а се доверили на някакви заверени ксерокопия, ще понесат своята отговорност. Отговорността е на лечебните заведения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.