• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Божинов към Дончев: Под външен натиск ли взехте решението за търговско-икономическото споразумение с Канада

Божинов към Дончев: Под външен натиск ли взехте решението за търговско-икономическото споразумение с Канада

/КРОСС/ Решението на правителството да подпише търговско-икономическо споразумение с Канада под външно внушение ли беше или по вътрешно убеждение на българските министри?" Това попита народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов по време на блиц-контрола към вицепремиера Томислав Дончев.

Божинов обясни, че това споразумение се определя като аналог и своеобразен байпас на известното Трансатлантическо споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и Европа. „Редица европейски страни, чрез своите правораздавателни органи, забраниха на правителствата си предварителното изпълнение до ратифицирането му от всички парламенти на 28-те страни", обясни той. Народният представител посочи и друго достойно поведение на регионални правителства в Европа, които отказват да подпишат споразумението и дефинират ясно интересите си. „В България такъв дебат нямаше. От тази трибуна управляващите ни уверяваха, че ще бъде направен сериозен анализ, ще бъдат изследвани ползите и загубите и България ще има компетентно решение. Имаше и обещания, че като народни представители ще бъдем запознати с тях", припомни той.

Божинов подчерта, че новоизбраният президент на САЩ е прекратил работата по Трансатлантическото споразумение с аргумента, че то е толкова изнесено по посока на интересите на големите компании, че то може да задуши гръбнака на националната американска икономика, оценява го като неизгодно и няма да продължи преговорите. „Не съм убеден, че вие, с такава дълбочина и отговорност към българската икономика, за малките и средни предприятия, а с големи почти не разполагаме, сте взели това решение", коментира Георги Божинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това споразумение, както и ТТПТ не може да сработи. Разликата е в законодателствения подход в ЕС (и у нас) и в САЩ и Канада. Те произвеждат храни, за които не е доказано че са вредни по силата на съдебно решение, въпреки, че влагат недопустими по вредност съставки идентифицирани като вредни по силата на нашето законодателство. Те доказват вина за увреда, а ние възможност за такава - наличие на здравен риск. Ние нямаме време и дупце да бъдем осъдени за да признаем нещо за вредно. Салюти!!!

07.12.2016 15:53:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.