• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Социалдемократите в Германия започват гласуването "за" или "против" коалиционното споразумение

Социалдемократите в Германия започват гласуването "за" или "против" коалиционното споразумение

/КРОСС/ Германската социалдемократическа партия (ГСДП) стартира официално дългоочакваното гласуване за включване към нова голяма коалиция с политическия блок, воден от канцлера Ангела Меркел - Съюза (ХДС/ХСС), припомня националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Това ще стане днес, като около 463 хил. членове на партията ще се произнесат за коалиционното споразумение . Гласуването ще бъде осъществено по пощата - социалдемократите ще получат бюлетините в писмо, което трябва да бъде изпратено обратно до централата на партията в срок до 2 март.

Преди началото на гласуването временният председател на ГСДП Андреа Налес призова съпартийците си да подкрепят постигнатото споразумение за черно-червена коалиция в Берлин.

Както е известно близо четири месеца и половина след парламентарните избори в Германия, на 7 февруари, в Берлин бе сключено споразумение за съставянето на нова голяма коалиция между Съюза (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Преговорите за съставяне на новото правителство на Германия стартираха на 28 януари. Впоследствие работни групи с представители на трите партии заседаваха в отделни рундове за конкретни теми. Очакванията от тях бяха големи - повече от 120 дни в Берлин не можеше да бъде съставено ново правителство, ситуация, която няма аналог в следвоенната история на Германия.
Финалното одобрение на коалиционното споразумение обаче трябва да мине през членовете на ГСДП. След това ще стане възможно да се пристъпи към съставяне на правителството. Очаква се то да бъде формирано до Великден.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.