• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Спортни деятели и БСП бъдещи депутати пишат заедно стратегия за спорта

Спортни деятели и БСП бъдещи депутати пишат заедно стратегия за спорта

/КРОСС/ За ежемесечни срещи на спортната общественост с народните представители от Пловдив се договориха представители на гилдията с кандид-депутатите от пловдивската листа на „БСП лява България" Захари Георгиев, Минка Сърнешка и Костадин Костадинов.

На бъдещите събирания да се изработи национална стратегия за развие на спорта. Съставянето на документа и ангажирането на законодателната институция с него ще фокусира вниманието на политиците и към спорта - аргументираха се спортните деятели.

Специалистите бяха категорични, че за да има високи спортни постижения, първо трябва децата да има къде да спортуват.

Спортът се нуждае от четири неща - организация, методика, финансиране, заявиха спортните деятели. В българската спортна традиция първите две са доказани и налице, държавата трябва да помогне с третото, категорични бяха те.

Според бившата състезателка по лека атлетика и майстор на спорта Минка Сърнешка без целенасочена държавна политика за спорта България ще се кичи по-рядко със златни медали.

Захари Георгиев, също лекоатлет в младежките си години, допълни, че спортът трябва да е национален приоритет.

"Спортуването е форма за възпитание в дисциплина и труд, това развива подрастваващите и те израстват физически и психически здрави", отбеляза Георгиев.

Футболната легенда на Ботев Пловдив Костадин Костадинов изтъкна социалните функции на най-популярната игра в света и открои своите ангажименти като бъдещ депутат. Как Пловдив да си върне славата на град на спортните легенди - обсъждаха участните.

На продължилата два часа среща не бяха премълчани и темите за спортните бази, в т. ч. и Стадион Пловдив, проблемите на клубовете и федерациите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.