• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БФС ще е домакин на среща за балканската кандидатура за световното през 2030 г.

БФС ще е домакин на среща за балканската кандидатура за световното през 2030 г.

/КРОСС/ Спортните министри и ръководители на футболните федерации на България, Сърбия, Гърция и Румъния ще обсъдят изработването на общ текст на меморандум за разбирателство между четирите правителства, с който да се учреди организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за европейското първенство по футбол през 2028 г. и световното през 2030 г.

Въпросът ще бъде разгледан на работна среща в София в понеделник. Тя ще се проведе в сградата на Българския футболен съюз (БФС) в "Бояна".

На срещата ще присъстват спортният министър Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей, съобщиха от БФС.

От страна на България в разговорите на експертно ниво ще участват президентът на БФС Борислав Михайлов, изпълнителният директор на "Национална спортна база" Пламен Манолов, заместник изпълнителният директор на БФС Антон Попов и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество" към министерство на младежта и спорта Виктория Славкова.

Работната среща в София е третата между четирите държави. Първите две се проведоха в Сърбия през ноември и декември миналата година. Очаква се следващите разговори за общите кандидатури да бъдат през април в Солун, Гърция.

За домакинство на световно първенство са необходими стадиони с капацитет за поне 40 000 зрители. Към момента България няма нито един такъв стадион.

По думите на Кралев правителството планира изграждането на четири стадиона. По думите му два от тях ще са в София, а за другите ще се избира между Варна, Пловдив и Бургас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.