• 13 Дек 2018 |
 •  USD / BGN 1.7238
 •  GBP / BGN 2.1699
 •  CHF / BGN 1.7330
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 0°C

Хармонизиране на техническите правила за превозните средства се обсъжда на световен форум

Хармонизиране на техническите правила за превозните средства се обсъжда на световен форум

/КРОСС/ Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация" Красимир Сребров присъства на Световния форум за хармонизация на правилата за превозните средства. Събитието се провежда в периода от 13 до 16 март 2018 г. в Женева, Швейцария.

В международната среща участват представители от 87 страни, сред които всички държави членки на ЕС, както и Русия, Украйна, Беларус, Турция, САЩ, Канада, Австралия, Китай, Япония, Южна Корея, Индия и др.

По време на заседанията се разглеждат предложения за изменение на различни правила от спогодбата, която регламентира техническите предписания, оборудването и частите, които могат да бъдат монтирани в превозните средства.

На срещите се обсъждат идеи за приемане на еднакви предписания за периодичните технически прегледи и за взаимното им признаване, както и промяна на изискванията към оборудването, обучението на техническите специалисти и контрола на пунктовете.

Спогодбата се разработва и изменя на международно равнище от Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (ИКЕ на ООН).

С нея се координират изискванията и се отстраняват техническите пречки пред търговията с моторни превозни средства между договарящите страни, сред които е и България. Това гарантира осигуряването на висока степен на безопасност и опазване на околната среда.

Другите теми на конференцията са развитието на системата за международно пълно одобряване на типа на превозни средства (IWVTA), на интелигентните транспортни системи, на усъвършенстването на електронната база с данни за обмен на документация за одобряване на типа (DETA) и на регулацията на автоматизираните превозни средства и др.

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • реклама
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2018 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.