• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зърнопроизводителите на извънредна среща в МЗХ

Зърнопроизводителите на извънредна среща в МЗХ

София /КРОСС/ Управнителният съвет на асоциациацията на зърнопроизводителите е поискал извънредна среща с ръководството на министерството на земеделието по повод кампанията за директните плащания и неизплатените ваучери за горивата от миналата година. Срещата ще се проведе утре в министерството, е съобщила председателят на асоциацията Румяна Ангелова пред Farmer.bg.
Въпреки обещанията, че няма да има проблеми с очертаването на земята при директните плащания, сигнали от цялата страна показват, че има разминавания между декларираното според доброволните споразумения и това, което фигурира като слой в държавните регистри. Тези разминавания ще създадат големи проблеми с изплащането на субсидиите, затова и стопаните изчакват, като не подават заявленията си.
На места има сериозни разминавания, особено при очертаване на земята от бившите селскостопански дворове, затова настояхме за тази среща, обясни Румяна Ангелова. Реално до 15-и май остават около 27 работни дни и ако Европейската комисия не удължи сроковете за кандидатстване, има опасност от провал при заявяването на обработваемите земи. Трудността идва и от изискванията за зелени площи, където парцелите трябва да граничат с общите площи, което на места трудно се постига.
Фермерите очакват обяснение и за голямато забавяне при изплащането на остатъка от 40% от цената на ваучерите, които трябваше да се преведат за горивото, използвано през миналата година. Те декларираха окончателните си данни още в началото на февруари, но до този момент остатъкът не е преведен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.