• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

БСП и ДПС обещаха да работят

БСП и ДПС обещаха да работят

София /КРОСС/ След срещата със синдикатите БСП и ДПС обещаха, че ще работят до края на месец юли.
За участие в срещата бяха поканени всички парламентарни групи, но по-рано през деня ГЕРБ организира своя собствена среща, а "Атака" отказва да присъства на консултации и на заседания в парламента.
"В декларацията открояваме няколко проблема, в които считаме, че имате възможност да направите нещо, защото ако те се оставят на самотек, нещата могат да станат много тежки и да се взривят цели системи", обяви в началото на срещата президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Става дума за проблемите в здравеопазването и необходимата актуализация на бюджета на НЗОК, проблемите в енергетиката, пенсионната реформа и европейските фондове.
Основните точки от декларацията бяха представени и потвърдени отново от представители на бизнеса и работодателите, като в своето изказване председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев отново подчерта, че те не очакват различните политически сили да се обичат и харесват, а да си говорят и да работят.
"Докарахме я до тук - самият факт, че в шест изказвания се съдържа призива да се изпълни основно конституционно задължение, а именно парламентът да работи, говори за тежък проблем", призна Местан. Той отново заяви позицията на ДПС в подкрепа на необходимостта от актуализация на бюджета на НЗОК.
Местан анализира и предложение на синдикатите за изготвяне на форма на политически меморандум, като гарантира подкрепа за подобна идея. Той декларира, че като председател на една от партиите, които по всяка вероятност ще намерят място в следващото Народно събрание, е готов да не бъде опозиция по 3-4 приоритетни теми, които ще изискват тежки реформи.
От името на БСП Атанас Мерджанов потвърди, че ще групата на левицата ще участва в дебатите и ще подкрепи актуализация на НЗОК.
"Коалиция за България" винаги е била на позицията, че Народното събрание трябва да работи и многократно е давала примери с конкретни законопроекти, които трябва да бъдат приети, като в това отношение социалистите не са имали разногласия с ДПС, посочи Мерджанов.
Дано ни слушат и тези, които сега не са тук, пожела си в края на срещата председателят на парламента Михаил Миков.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.