• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Москва: „Новината“ за Тръмп, Лавров и секретната информация е лъжа

Москва: „Новината“ за Тръмп, Лавров и секретната информация е лъжа

/КРОСС/ Съобщенията, че американският президент Доналд Тръмп е предал на руския външен министър Сергей Лавров при срещата им в Белия дом строго секретна информация за планирана операция на "Ислямска държава", са "фалшива новина", съобщават руските агенции ТАСС и Интерфакс, цитирайки говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Искам да напомня, че на 11 май (ден след срещата в Белия дом - б.р.) аз предупредих: американски медии планират след два дни да съобщят "сензация" за срещата между Лавров и Тръмп. Замисълът им включваше и "разкрасяване" на "сензацията" с на по-малко "секретни" снимки от срещата, което трябваше да придаде основателност и достоверност на поредната фалшивка", написа Захарова на страницата си във Фейсбук.

"Но ние разрушихме тази част от плана на (тяхната) информационна кампания, като публикувахме снимките, както изискват всички закони на професионалната етика", добавя тя.

Захарова даде съвет да не се четат американски вестници, занимаващи се с разпространението на измислени "сензации". "Можете да ги използвате по различен начин, но не трябва да ги четете - в последно време това е не само вредно, но и опасно", писа говорителката във Фейсбук.

Коментарът е в отговор на публикацията във "Вашингтон пост", в която се твърди, че Тръмп може би е споделил с Лавров и с руския посланик Сергей Кисляк строго секретна информация по време на преговорите в Белия дом.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.