• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ ГЕРБ отлага избора на председател на Комисията за финансов надзор, съобщава "Капитал дейли". Законовият срок за това назначение изтече през май, но от ГЕРБ смятат, че преди лятната ваканция на парламента е необходимо да се решат други важни задачи.

"Предрешават делото за незаконните винетки", пише "Дума". Странно тълкувателно решение на Върховния административен съд освобождава държавата от отговорността да плаща обезщетение за скъпите стикери, пояснява вестникът.

Борисов критикува популистите на острова, пише "Труд" за срещата на върха в Брюксел. "Стандарт" също избира за водеща тема цитат от премиера: "Стига двоен аршин за Шенген", е казал той на колегите си преди срещата в Брюксел. "Гневът на Европарламента се изля върху Фараж", Юнкер недоумява защо британците са още в Страсбург, пише "Новинар"

Началникът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева казва, в интервю за "Стандарт", че се закриват паралелки по специалности, от които икономиката ни има нужда, като например технология по хомеопатични фитопродукти, технология на подемно-транспортна техника и експлоатация на автомобилния транспорт.  Тя смята, че напливът към определени училища е следствие на остарели обществени нагласи. "Стандарт" пише още за проведена в парламента дискусия за качеството на висшето образование и науката у нас. Изводът е, че ВУЗ-овете са фабрики за безработни висшисти. Станало е ясно, че все още не е готов списъкът на защитените специалности, въпреки че крайният срок беше март.

Около една трета от медиците ни получава финансова помощ от производители на лекарства. Фармацевтичните предприятия са платили 21 милиона лева на лекари за участието им в конгреси, пише вестник "Сега". Лекари и фармацевти обясняват, че това не е корупция, а желание за високо качество в съвместната работа.

Правителството одобри поправки в Закона за отбраната, с които се намалява възрастта за прием на нови попълнения в армията, както и горният праг за възраст на редови войници. За това пише днес "Телеграф", като подчертава, че армията ни има нужда от близо три хиляди войници и от почти хиляда офицери. "24 часа" добавя,че на работа ще бъдат върнати офицери и сержанти, уволнени преди десет години.

"Монитор" пише за друга кадрова криза у нас - "Глад за свещеници в Църквата". И още нужда от кадри - "Държавата си търси 12 хиляди чиновници", пише "Земя".    

Вицепремиерът Томислав Дончев споделя опасенията си в интервю за "Труд", че вноските за членство в Европейския съюз може да се увеличат след референдума във Великобритания. 

Главният здравен инспектор,д-р Ангел Кунчев, предупреждава в "Монитор", че тази година са регистрирани с 25 на сто повече болни от лаймска болест и марсилска треска. 

"Зрелищна престрелка в София, по чудо, се размина без невинни жертви", пише "Сега" за вчерашния пореден криминален инцидент в столицата, при който беше застрелян единият от престъпниците, бивш полицай. Според "24 часа" полицията е застреляла топ крадец. След преследване загина бившето ченге Христо Георгиев, пише още вестникът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.