• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бойко Рашков: Пречи ни се да си свършим работата

Бойко Рашков: Пречи ни се да си свършим работата

/КРОСС/ „Има заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от 20 ноември 2015 година. С тази заповед Цацаров забранява на своите подчинени прокурори на националното бюро да се предоставят: документите, на които се основава искането за използване на СРС-тата, резултатите, получени в хода на прилагане на СРС-та, получените веществени доказателствени средства", посочи пред Нова тв председателят на Националното бюро за контрол на СРС-та Бойко Рашков.

„Тъй като има такава заповед, на нас ни се отказва да се запознаем с тези материали. Затова аз заявих в българския парламент, че бюрото оттук нататък няма да може да уведомява гражданите със 100% убеденост, че те са били подлагани на СРС-та", добави той. „По отношение на три случая на нас ни се пречи да извършим проверка", оплака се Бойко Рашков. В един от случаите става дума за противодържавно престъпление, което е било „екзотично, дори по тоталитарно време", уточни той.

„Сега деянието, за което този човек се подозира, почти няма място в Наказателния кодекс. Този човек иска да знае дали срещу него са използвани СРС-та. Вчера от него пристигна трета молба. Ние в момента нищо не можем да му отговорим и вероятно ще изпратя тези материали на главния прокурор, той да отговори, тъй като действително става дума за нещо много сериозно. ДАНС също отказват дадат информацията", разказа Бойко Рашков.

Той твърди и, че материали, свързани с конкретно използване на СРС-та са се появили чрез прокуратурата в онлайн медия. "Този материал, който се е появил в медиите, е бил в делото на прокуратурата. Точно по този случай сме извършвали проверка и две от нашите констатации за неправомерно подслушване на магистрат са по този случай", каза още Рашков. Бюрото е изпратило 43 сигнала за нарушения на главния прокурор, от тях по 19 ние нямаме знак, че някой е взел отношение по труда на хората от бюрото, коментира още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НА КРИВАТА РАКЕТА Й ПРЕЧИ КОСМОСА.НАЛИ ТАКА БОЙКО

14.12.2017 12:27:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.