• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Д. Стаматов: Охраната в училищата трябва да бъде засилена и родителите да влизат само когато бъдат поканени

Д. Стаматов: Охраната в училищата трябва да бъде засилена и родителите да влизат само когато бъдат поканени

/КРОСС/ Приключенският роман „Робинзон Крузо" няма да бъде включен в учебниците, обяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов в интервю за BTV. Фолклорната песен „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово" ще влезе в програмата по история за VI клас. „История славянобългарска" ще се учи четири пъти - по литература в IX и по история в VII, VIII и X клас. Думата „съжителство" отпада като определение за периода на Османското владичество.

Новият екип на просветното министерство представи вчера новите учебни програми. Те бяха преработени, след като бившият министър проф. Тодор Танев беше принуден да подаде заради първия вариант. Стаматов уточни, че екипът на Министерството на образованието е взел решението за начина, по който ще изглеждат новите учебни програми, след обсъждане със стотици учители от цялата страна. Той припомни, че една от основните цели е претовареното в момента съдържание в учебниците да бъде олекоти. Сега много неща са задължителни и накрая ученикът нищо не знае, посочи зам.-министърът.

Стаматов призна за проблеми с отпечатването на нови учебници, най-сериозни при този по история за V клас. Предметът е с изцяло ново съдържание и няма как да се учи по стария учебник. По думите на зам.-министъра няма законен начин учебникът да бъде отпечатан до 15 септември. Той може да е готов най-рано през ноември. За I клас ще има нови учебници, обяви още зам.-министърът.

Относно последния инцидент с нападнатата учителка от Разград той смята, че в отговор на все по-честата недобронамереност на родителите към учители, охраната в училищата трябва да бъде засилена и родителите да влизат само когато бъдат поканени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мара Тупалката

Да-а-а, образователната система уверенео върви към училища-конц-лагери с установяване на Закона на джиунглата между самите ученици, между ученици и учители и межди самите учители! Кой физичекси оцелел - ще го вземат дитректно в наборната казарма - от един конц-лагер в друг! Остамалите осакатени от училището и негодни за военна служба - на трудовата борса!

17.03.2016 16:57:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.