• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса:

Рекордната телефонна измама за половин милион лева, регистрирана в Първомай, избират за централна тема вестниците "Стандарт", "Монитор" и "24 часа".

"Баба ужили внук с 500 хиляди", дала на "ало измамник" ъглошлайф да отвори сейфа, пише "Стандарт". "Монитор" и "24 часа" акцентират на рекордната сума, дадена от жертвата на измамниците и уточняват, че по случая са задържани двама мъже.

"Сега" съобщава, че здравната каса ще финансира болниците само според нуждите на населението. Парламентът прие здравната реформа като остави всички важни решения да се одобряват с наредби от здравния министър, уточнява публикацията.

"Дума" разработва тема по сигнал на майки-студентки, които се оплакват от новите промени в Закона за семейните помощи за деца. Те са лишени от право на подпомагане, защото са подали документите си преди публикуването на приетите промени, уточнява изданието.

"Стандарт" акцентира върху темата за цената на хляба. Според изданието въпреки скока на тока засега тя се задържа, но браншът се опасява от промени при брашното и сиренето, уточнява публикацията.

Обща тема за вестниците е и очакваното поскъпване на цигарите. "Стандарт" отбелязва, че вносните скачат до 6,55 лева. Според "Труд" заради очакваното повишаване в акцизите на горивата, от 2016 година ни очаква и по-скъпо отопление.

"24 часа" съобщава, че учителите остават без обещаното увеличение на заплатите за тази година. Има пари само за еднократни бонуси до края на годината, пише вестникът, като цитира министър Тодор Танев.

На първите страници на изданията е и темата за бежанците и искането,отправено от Европейската комисия към България. "Европейската комисия ни праща още 1 600 бежанци", пише "Монитор", а според 24 часа България поема 2 100 души.

Водеща тема за "Труд" е продължаващата полемика около руските полети за Сирия. "Шизофрения обзе институциите за полетите на Москва", пише в уводното си заглавие вестникът и уточнява, че руски военен самолет 2 пъти прелетял над България за и от Сирия. Изданието цитира външния министър Даниел Митов според когото, за да поиска прелитане, Русия трябва да позволи проверка на товара на българско летище. Според 24 часа - "Москва ни провокира с коридора за Дамаск".

Вестниците съобщават и за реакциите след решението на депутата Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на София, независимо, че социалистите вече имат своя кандидатура. "Групата на БСП изключва Георги Кадиев", пише в заглавие "24 часа", "Изключват Кадиев от БСП. Миков знаел от няколко дни за решението на депутата, допълва Стандарт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.