• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Станишев: Тръгваме заедно към Европа с програмите на БСП и ПЕС

Станишев: Тръгваме заедно към Европа с програмите на БСП и ПЕС

/КРОСС/ Тръгваме заедно към Европа с програмите на БСП и ПЕС. На-голямата опасност е да се движим на две скорости - като е планът "Макрон". Това обяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев, който е и кандидат за евродепутат в листата на БСП.

"За мен каузата е да спечелим тези избори. Всеки глас тук при нас ще налее в общата кауза за Европа, за да променим нещата, които не харесваме днес", обясни той.Станишев добави, че в БСП са един екип. "Всеки има своята биография и ще работим така, че да спечелим. НС преподреди листата чрез тайно гласуване. И така БСП доказа, че е най-демократичната партия. БСП, с тази листа, има пълни шансове да спечели. Отсъствието ми от листата ще да се превърне в основна теза за атака на ГЕРБ срещу БСП. Сега това няма как да се случи", каза още Станишев.

Той разкри и какво е основната идея на левицата, а именно всички хора да имат еднакъв шанс за успех в живота. "Социалистите трябва да покажем ясна политика за намаляване на неравенствата. Най-голямата опасност е да се движим в Европа на две скорости, визирам плана "Макрон", обясни още той.

Относно различията между БСП и ПЕС за Истанбулската конвенция, той каза, че от БСП са имали сериозен разговор с други партии от ПЕС по темата. "В конвенцията става въпрос за защита на правата на жените, а не за дженъри, както казват патриотите", добави Станишев.

"Никой човек не е безгрешен, но смятам че винаги съм се старал да отстоявам доброто, това е и смисълът на политиката, защото ако нямаш в себе си кауза, която да отстояваш, не можеш нито да спечелиш доверие на хората, нито да свършиш нещо смислено", обясни Станишев, коментирайки думите на Елена Йончева, че той е добър рицар и винаги е бил.

"Политиката за мен е начин да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм", каза още Станишев.
"Егото ми по никакъв начин не е засегнато, защото Елена Йончева е начело на евролистата на БСП. Аз съм постигнал достатъчно в живота си. За мен каузата сега е да спечелим тези избори. Това е важно за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата кауза на европейската социалдемокрация да променим в Европа нещата, които не харесваме днес, а те са много", заяви Станишев.

"Елена Йончева е човек, който извоюва своя политически авторитет самостоятелно. Ние сме един екип, всеки има свой авторитет и биография. Има своите неща, които може да допринесе за общата кауза и ще работим в екип, категоричен беше Станишев. - БСП не е еднолична партия. Прекалено дълго време, повече от месец, БСП занимава обществото със себе си, никой не го интересува това. Хората се интересуват може ли БСП да подобри живота им, това е каузата на тази кампания, това е важното".

Като лидер на опозицията 2009 - 2013 година имах една среща с господин Борисов по негова молба по темата Белене. "Но иначе съм водил ясна, категорична битка срещу ГЕРБ, аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ", категоричен беше Станишев.

"Политиката трябва да бъде битка на идеи. Когато се замерват политиците с обидата, това е обидно за гражданите. Хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого, нито на министър-председателя", коментира Станишев острите думи на премиера Борисов за БСП.

"Най-голямата заплаха пред България днес в европейски план е Европа на скорости, която ще изтласка България трайно в периферията, това не бива да допускаме", каза Станишев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Другарите от БСП, НИЩО не направихте за НАРОДА,толкова години управление !!!!!! Сега с какви очи въобще,излизате пред народа ????? ЗАЩО не вдигахте минималната заплата,пенсиите ???? Защо ИЗГОНИХТЕ българите да работят за други държави????? Въпросите са много,Защо,защо,защо ????? Не искаме да ви слушаме обещанията !!!!!

21.04.2019 19:38:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.