• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Спирането на средства по ОП не трябва да е инструмент за справяне с "дефицита" в бюджета на ЕС

Спирането на средства по ОП не трябва да е инструмент за справяне с "дефицита" в бюджета на ЕС

/КРОСС/"Почти няма държава членка на ЕС без спрени програми и се създава впечатлението, че това се превръща в инструмент за справяне с "дефицита" в бюджета на ЕС, а не в оценка на ефективното ползване на средствата." - това заяви във вторник лидерът на ПЕС на среща между българските евродепутати и Кристалина Георгиева по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Сергей Станишев постави особено важния за България въпрос за възстановяването на плащанията по спрените оперативни програми. По отношение на младежката безработица, един от най-наболелите въпроси в Европа, Станишев заяви, че очаква подкрепата на г-жа Георгиева за увеличаване на средствата по Младежката гаранция, тъй като досегашните 6 млрд. евро са напълно недостатъчни. Той подчерта, че като заместник-председател на комисията, отговаряща за бюджета, г-жа Георгиева ще бъде изправена пред сериозното предизвикателство да управлява една от най-съкратените финансови рамки на ЕС, което несъмнено налага разместване на приоритетите. "Ние, като социалисти ще настояваме да не се прави компромис с инвестициите за растеж и работни места" - добави той, като подчерта, че по време на изслушванията в парламента, групата на социалистите и демократите ще настоява Юнкер да спази поетите ангажименти, заради които е получил подкрепата им и ще очаква конкретни предложения по обещаните 300 млрд. евро инвестиции за следващите три години. "Парламентът направи компромис, като подкрепи финансовата рамка за 2014-2020 година, но с редица изисквания, като гъвкавост и преглед през 2016 година"- допълни Станишев.

Във връзка с необходимостта от увеличаване на собствените ресурси на ЕС, лидерът на ПЕС поиска подкрепа за въвеждане на данък върху финансовите транзакции на европейско ниво - идея на социалистите, която вече е възприета от държави като Франция и Германия и беше основен акцент в кампанията им за европейските избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Милкан

Кристалина Георгиева и този път няма да направи нищо смислено за България. Тя ще е поредният посредствен политик, изпратен в Брюксел само да усвоява лични средства. Жалко, много жалко!

17.09.2014 17:23:30

Софи

Радвам се, че имаме силни кандидатури от страна на социалистите в ЕК. Те поне знаят какво правят там и какво, как да работят.

17.09.2014 17:21:25

Рита

Така Станишев, забий няколко ключови въпроса на тоя Брюксел! Покажи им, че България не е безгласна и манипулативна държава! Ние също искаме равни и добри условия като всички останали.

17.09.2014 17:19:47

Кира

Добре, че имаме хора като Станишев в Брюксел, че да поставят важните въпроси на дневен ред!

17.09.2014 17:17:32

Гарга

Ще очакваме от Кристалина подкрепа и помощ....и все така ще си останем в очакване. Тази жена изобщо не се интересува от нуждите на България, а от личния си просперитет.

17.09.2014 17:15:55

Доля

Европа предпочита да ни използва по предназначение - кофа за боклук за какво ли не, вместо да налива пари за развитието ни.

17.09.2014 17:13:36

Joy

Извинявайте, но всички викате против социализма, ама този ЕС не е ли точно опит да се построи справедлив комунизъм сред избран кръг от държави?

17.09.2014 17:11:39

Mira

Ами, големите сили не случайно започнаха да недоволстват, че развитите им икономики издържат слабите държави и така не остават достатъчно средства за тях.

17.09.2014 17:09:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.