• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Станишев: ДПС свалиха кабинета „Орешарски” в сделка с ГЕРБ

Станишев: ДПС свалиха кабинета „Орешарски” в сделка с ГЕРБ

/КРОСС/ Левицата няма политическа кауза. Това е една от причините за загубата на изборите, коментира в „Годината" на Дарик радио бившият председател на БСП и настоящ президент на Партията на европейския социалисти Сергей Станишев. 

Според Станишев български Политик на годината би трябвало да е премиерът Борисов: „Той постигна своите политически цели и е министър-председател за втори път, което е безпрецедентно за България".

„Партии, които се обявяват категорично за проевропейски, са заедно с коалиция, която преминава всякакви граници на европейско мислене. Преди няколко дни Валери Симеонов направи в парламента едно буквално расистко изказване. Това е част от управляващото мнозинство. Къде са „Ранобудните"? Миналата година протестираха срещу „Атака", питаха за златния пръст на Волен Сидеров. Ами златният пръст на Валери Симеонов? - не пръст, а споразумение с управляващите, те са част от управлението. Да не говорим за странната сделка на една партия, която претендира да е лявоцентристка, а всъщност управлява в дясна политика", коментира Станишев.

Според него гласуването на пенсионните промени, приети с одобрението на депутатите от ГЕРБ и ДПС е доказателство, че няма истинска обща основа в управляващите за това какво трябва да се прави в страната.
Причините БСП да загуби изборите през настоящата година са много, каза Станишев и посочи отслабената позиция на партията заради предсрочното падане от власт на кабинета „Орешарски".

„БСП загуби изборите, защото една година се опитвахме да правим почти невъзможното, въпреки че се свърши много работа от това, което обещахме за изборите през 2013 година. Опитахме се да правим правителство без мнозинство, което в българските условия и при конфронтационната и агресивна опозиция се оказа неработещо", каза той. Според Станишев социалистите са били подведени и от своите партньори. „След управлението на ГЕРБ, което беше много силово, репресивно в много отношения - и към бизнеса, и към хората, и към свободата, нашата формула беше на програмно правителство, с ясна програма, немалка част от нея се изпълняваше, но това създаде и дефицити и деформации. Защото постепенно нашият партньор изземаше все повече власт, все повече позиции в управлението и след европейските избори ние, като партия, поставихме въпроса, че тези деформации трябва да бъдат коригирани и да има политическо споразумение, много по-ясно разпределящо правилата и отговорностите, ако искаме де вървим напред. Трябва да е ясно, че ДПС свалиха правителството, това беше тяхна политическа нагласа и мисля, че е резултат от сделка с ГЕРБ", каза Станишев.

Според него други причини за изборните загуби на социалистите са това, че БСП не е предложила на хората ясна кауза защо да гласуват за нея, а също така предизборната кампания е била политически вляла, а не такава, която да накара хората да изберат между ГЕРБ и БСП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.