• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Станишев става част от решението на социалдемократите дали да влязат в управлението на Германия

Станишев става част от решението на социалдемократите дали да влязат в управлението на Германия

/КРОСС/ Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пристигна в Берлин, за да участва в международен форуми, посветен на конгреса на германските социалдемократи, който започва на 7 декември, съобщава БНР. На него социалдемократите трябва да решат дали да участват в бъдещото управление на Германия в коалиция с консерваторите.

Тази седмица социалдемократите в Германия ще решат дали да участват в голяма коалиция с християндемократите, или ще предпочетат да останат в опозиция. Решението ще се вземе на конгреса, който партията провежда от четвъртък до събота. Ден преди началото му в Берлин пристигнаха лидери от Партията на европейските социалисти, начело с председателя ѝ Сергей Станишев. Те ще се срещнат на специален форум с германските си колеги в знак на подкрепа.

Поводът за събирането е именно конгресът на германската ГСДП, на която ще бъде избран и нов лидер. Засега има само една кандидатура - тази на досегашния председател Мартин Шулц. Станишев ще говори пред съпартийците си за нуждата от прогресивна политика в цяла Европа. Още на конгреса в Лисабон преди дни той заяви: „Искаме Европа да остане обединена - без скорости, без бюджетни ограничения и без социални неравенства. Той обяви и целите на европейските социалдемократи - да се преборят за нова реформа на еврозоната, да се противопоставят на бюджетните ограничения, предлагани от десните в следващата многогодишна финансова рамка на ЕС, и да се въведе данък върху финансовите транзакции.

Междувременно Европейската комисия обяви, че повече няма да изчаква Германия да състави кабинет и още днес ще представи плановете си за реформа в Еврозоната.

„Не можем да спрем работа, защото в една страна-членка не могат да съставят правителство", коментира зам.-шефът на Еврокомисията Валдис Добровскис.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.