• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Сергей Станишев поздрави Радев и Йотова от името на ПЕС: Историческа победа!

Сергей Станишев поздрави Радев и Йотова от името на ПЕС: Историческа победа!

/КРОСС/Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев поздрави Румен Радев и Илияна Йотова за извоюваната победа в президентските избори.

„Позволете ми от името на Партията на европейските социалисти да Ви поздравя с категоричната победа на проведените избори за президент и вицепрезидент на Република България. Бих искал да Ви уверя, че както по време на кампанията, така и по време на предстоящия Ви мандат, можете да разчитате на пълната подкрепа на политическото семейство на ПЕС", пише Станишев. И подчертава, че кандидатите на БСП са водили достойна кампания, в която техният глас е бил „гласът на разума, гласът на надеждата за промяна". Постигнатият изборен резултат доказа това, подчертава Станишев.

„Горд съм, че във Ваше лице БСП намери търсените от обществото кандидати - такива, които могат да обединяват, да мобилизират гражданската енергия, да вдъхват доверие и да бъдат лице на така жадуваната промяна.
Вярвам, че ще оправдаете доверието на структурите на БСП, на хилядите наши активисти, които вложиха сърце и хъс в тази нелека битка, които Ви подкрепиха с активна кампания, мобилизирайки целия си потенциал, както и на стотиците хиляди избиратели от целия политически спектър, които застанаха зад Вас", добави лидерът на европейската левица.

Станишев подчертава в писмото си, че резултатът, който Радев и Йотова са постигнали, е създал напълно нова политическа ситуация в България.

„Вашата историческа победа отразява желанието на мнозинството от българите за един нов модел на управление - чрез силата на правото, а не чрез правото на силата, с институции и правила, работещи в полза на всички. Вие сте натоварени с нелеката отговорност да бъдете контратежест на една тотално монополизирана властова система, и току-що направихте първата крачка към нейното разбиване. С този вот Вие получихте огромен кредит на доверие, но и огромна отговорност. Вашият мандат започва с големи предизвикателства. У нас - служебен кабинет, предсрочни парламентарни избори, предстоящо председателство на Съвета на ЕС. По света - тепърва предстои намирането на решения на бежанската криза, Европа ще търси нови отношения с Великобритания, ЕС ще трябва да приеме нова финансова рамка, която по-адекватно да отразява политическите приоритети на Съюза, а в САЩ встъпва в длъжност нова администрация, от която светът очаква нормализиране на отношенията с Русия, справяне с тероризма и добри партньорски отношения с ЕС", пише още Станишев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.