• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Миков и Станишев се срещнаха с посланици от ЕС

Миков и Станишев се срещнаха с посланици от ЕС

/КРОСС/ Председателят на НС на БСП Михаил Миков и президентът на ПЕС Сергей Станишев се срещнаха с посланици от държави-членки на ЕС.

По време на срещата бяха обсъдени няколко основни кръга от теми. На първо място председателят на БСП представи предизборната платформа на партията и акцентите в нея, които ще са водещи по време на кампанията и най-вече след нея: развитие на енергийния сектор - със задвижването на проектите АЕЦ „Белене", „Южен поток" и АЕЦ „Козлодуй"; прогресивното подоходно облагане, осигуряване на нови работни места, развитие на индустриализацията, балансирано разпределяне на средства за регионите и превръщането на образованието и здравеопазването в приоритети.

Президентът на ПЕС Сергей Станишев представи и визията на евросоциалистите за промените, от които се нуждае Европа, а именно поставянето на гражданите и техните нужди в центъра на политиките и управлението на ЕК.

Обсъдена бе и темата за ситуацията в Украйна и санкциите на ЕС спрямо Русия. Президентът на ПЕС акцентира на българската страна на въпроса - многобройните българи, живеещи в Украйна; влиянието на затварянето на руския пазар за страната ни, както и въпросът с енергийните доставки.

На срещата Миков и Станишев бяха придружени от Деница Караджова - член на ИБ на НС на БСП, както и водачите на листи на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кристиан Вигенин и проф. Румен Гечев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Любо

ПЕС тепърва ще печели все повече битки. Станишев е политик от международно ниво и той тук беше неразбран. Вместо да го подкрепят идейно, те му завиждаха и все гледаха да му забият нож в гърба. Резултатите са ясни и видни за всеки. Успех му пожелавам, голям човек е!

11.09.2014 18:46:40

Дана

Еврокомисарите-социалисти ще определят политическия курс на Европа през следващите пет години, водени от волята на гражданите за промяна, изразена на изборите през май. Сега се надяваме повече средства и политики да са насочени за развитието на малките страни-членки! И да се гарантират пазари за стоките им, така че да проимат стабилни икономики.

11.09.2014 18:44:46

София

Успех за нас е, че българи като цяло заемат все повече ключови позиции в Брюксел. Ценени сме и не трябва да си подронваме авторитета с някакви престъпници като Цветанов.

11.09.2014 18:42:20

Димо

Има почти 9 млрд. лева фискален резерв, а Цвинокио само обикаля из Брюксел и се опитва да всява паника. Непрестанно говори лъжи и настройва хората срещу държавата ни. Криза няма! Кризата си я измислиха от ГЕРБ, за да оправдаят тегленето на нов заем, който тайно искаха лично да изконсумират. Държавата стабилно ще потъне в ръцете на турците и нашето заличаване ще стане малко по-бързо. ГЕРБ не са партия на народа, а партия на разбойковците. Мислете внимателно когато гласувате, защото нищо добро не ни вещаят прогнозите с такива на власт.

11.09.2014 18:39:29

Боби

Герб гледаха по всякакъв възможен начин да вземат парите на хората. То не бяха такси, данъци, вноски и какво ли още не. Къде потънаха тези милиарди никой не знае. Това си беше управление на геноцид. Една от първите задачи на БСП бе да върнат почти милион ДДС и да сложат малко човещина в политиката. Върнат ли се ГЕРБ няма да има стабилност, ще има глад и мизерия.

11.09.2014 18:36:59

Афе

Социалистите получават все по-голяма подкрепа, защото на всички им стана ясно, че демокрацията не се грижи добре за човешките нужди. Социалистите имат силно чувство за справедливост и милосърдие. Те знаят как да помогнат на всички социални групи.

11.09.2014 18:35:08

Злоба

Колкото и да злобеете Станишев е един успял политик, чиято кариера продължава да се развива на по-високо ниво благоприятно! Ако хвърляхте енергията си, за да се усъвършенствате може би нямаше да злобеете така, че другите са успяли.

11.09.2014 18:33:20

Злоба

Колкото и да злобеете Станишев е един успял политик, чиято кариера продължава да се развива на по-високо ниво благоприятно! Ако хвърляхте енергията си, за да се усъвършенствате може би нямаше да злобеете така, че другите са успяли.

11.09.2014 18:31:22

цаца

Ето това вече е сериозна среща! Не като онези на Цвинокио, в които тича по коридорите да се жалва наляво и надясно, че хората в България вече не искат герб.

11.09.2014 15:58:49

Брат

Миков добре е очертал приоритетите. Платформата на БСП е с класи над тези на останалите. Реално погледнато, другите партии нямат и платформи.

11.09.2014 15:58:38

Мая

Браво на Станишев, че е поставил за пореден път интересите на хората пред тези на мутрите, олигарсите, корпорациите и т. н.

11.09.2014 15:58:27

Стан

Къде са Станишев и Миков, къде е Бойкан! Уважавани в Европа и доказани професионалисти ли искаме да ни управляват или мутри?

11.09.2014 15:58:08

дядо

В тези хора ми е надеждата, че България може да заеме достойно място в Европа. На други не вярвам и не разчитам.

11.09.2014 15:57:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.