• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите там

Станишев: С премиера на Молдова обсъдихме проблемите на българите там

/КРОСС/ По време на посещението си в Букурещ лидерът на ПЕС Сергей Станишев проведе двустранна среща с водещия кандидат в президентската надпревара и настоящ премиер на Румъния Виктор Понта. Те обсъдиха двустранните отношения между двете държави. „Поставих още веднъж няколко важни въпроса, включително въвеждането в експлоатация на интерконекторната газова връзка", заяви Станишев. „В присъствието на румънския кандидат за еврокомисар Корина Крету обсъдихме и общия интерес на България и Румъния за повече инвестиции, които да водят до икономически растеж и нови работни места. Трябва да бъде използван целият потенциал на Дунавската стратегия за развитието на общините от двете страни на реката. ПЕС подкрепя нейната достойна кандидатура", добави Станишев. Крету поема ресорът за регионална политика в Комисията „Юнкер" с предвидени 350 млрд. евро за политиката на сближаване в ЕС.
В Букурещ Сергей Станишев проведе и двустранна среща с премиера на Молдова Лурие Леанса, който е от български произход. Лидерът на ПЕС прие поканата да посети страната през ноември. „Ангажирах се да запозная българските институции с проблемите на нашата общност там, за които сподели премиерът. Благодарен съм за разбирането и желанието му за активизиране на връзките между двете държави. Сънародниците ни в Молдова имат нужда от подкрепа най-вече в университета в Тараклия и в училищата. Изпращането на преподаватели, лектори и учебници е въпрос не толкова на бюджетни средства, а на отношение на държавата към хората там, които обичат България не по-малко от всички нас", сподели Станишев преди да отпътува за Русе.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Додо

Докато Станишев поставя важни въпроси, Бойко поставя един за него важен въпрос - Кога ще правим селфито?

21.09.2014 16:10:00

Васил

Станишев продължава да се развива, а тук мнозина негови колеги продължават да западат. Защо ли? Не Станишев е виновен за загубите на БСП, а гнилите ябълки в партията, които я дърпат надолу.

21.09.2014 16:09:05

Огнян

Докато пропъждаме такива умове като Станишев, като прокуждаме интелектуалци и убиваме интелигенцията, България няма да има бъдеще. Ще затъваме все повече, докато гледаме сеира на някакви ВИП-ове по ТВ и слушаме низката реч на измислени политици като Бойко, Никито Бареков и ще треперим пред насилници като Доган, Местан. Не спряхме да бъдем чуждопоклониици, които не уважават нацията си.

21.09.2014 16:08:14

Асен

Ние сме една жалка нация, която не знае как да се самосъхранява. Не може разни Атанаски, Азисовци, Борисовци и какви ли не нискоинтелигетни маймуноподобни да са кумирите на едно общество. Не ще изпаднем след Чад, ами и от всякакви класации.

21.09.2014 16:05:31

Санчо

Станишев продължава да развива политическата си кариера. Той е признат, уважаван, търсен и ценен. А най-големият му завистник Борисов газ пикае, че никога няма да бъде като него. Кланяйте се на такива като Борисов, но после не се чудете, защо сме след Чад в класациите по благополучие.

21.09.2014 16:02:27

Янко

Станишев какви срещи провежда, на какво ниво, а Цецо и Бойко само се снимат с някакви известни личности и уж били говорили.

21.09.2014 16:00:51

Ники

"Сънародниците ни в Молдова имат нужда от подкрепа най-вече в университета в Тараклия и в училищата. Изпращането на преподаватели, лектори и учебници е въпрос не толкова на бюджетни средства, а на отношение на държавата към хората там, които обичат България не по-малко от всички нас.” Хубаво е да прочетеш, че политиците се ангажират с толкова човешки нужди и проблеми. Дано час по-скоро този въпрос се реши.

21.09.2014 15:59:35

Илия

С международно сътрудничество и стокообмен ще си подобрим икономиките. Освен производство ни трябват и пазари.

21.09.2014 15:58:20

Иван

Румъния беше по-зле от България, а сега са няколко крачки пред нас. Защо ли? Нека взимаме пример от другите нации и да се стремим да ги догонваме.

21.09.2014 15:54:13

Анонимен

Но този тип не е доказан българин, той е син на херсонска еврейка и са го пришили на един шумкар ! Откъде - накъде ще оправя българите...?

21.09.2014 13:06:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.