• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Станишев след "Брекзит": Само ние можем да водим Европа

Станишев след "Брекзит": Само ние можем да водим Европа

/КРОСС/Три са възможните сценарии за излизане от ситуацията, възникнала след референдума за излизане на Великобритания от ЕС.

Това се казва в писмо на лидера на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш български премиер (2005-2009) Сергей Станишев. То е изпратено до всички премиери и президенти в Европа, чиито партии са членки на ПЕС, до лидерите наа тези партии, както и до групата на социалистите и демократите в Европарламента.

Сценариите според Станишев са следните.

1. Да оставим водещата роля на консерваторите ще ни върне точно там, където бяхме преди британския референдум. консервативните решения могат само да запазят статуквото и да продължат политиката на икономии, които са главната причина Съюзът да бъде докаран до тази криза.

2. Най-лесно ще бъде да отстъпим пред популизма и национализма. Традиционните европейски политически партии вече претърпяха поражения пред крайната левица и крайната десница в цяла Европа.

3. Трето, можем да прегърнем идеята, че ние - социалистите, демократите, работническите и прогресивните партии, сме единствената алтернатива. Ние сме тези с потенциала да водим Европа. Нашата визия за растежа, работните места, социалната справедливост и равенството могат да гарантират стабилност, сигурност и напредък в ЕС.

В посланието си Станишев повтаря думите си от вчера, че 23 юни - деня на британския референдум, е предизвикал политическо земетресение в ЕС. Той дълбоко съжалява за избора на мнозинството от британските граждани, но го уважава. И благодари на другарите си в лицето на лейбъристите за опита да убедят сънародниците си да останат в ЕС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.