• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

С. Станишев е изненадан от категоричния анонс за общ ляв кандидат-президент

С. Станишев е изненадан от категоричния анонс за общ ляв кандидат-президент

/КРОСС/ Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е изненадан от категоричния анонс на председателя на БСП Корнелия Нинова за обща лява кандидатура за президент с АБВ.
„Зная, че е имало по една среща с AБВ и с „Движение 21", които бяха по-скоро опознавателни. Очевидно е, че на тези президентски избори състезанието ще е между ГЕРБ и БСП - със или без АБВ", посочи Станишев в интервю за BTV.
Отношението на симпатизантите на БСП към АБВ е противоречиво и е важно преговорите да бъдат водени с оглед тази нагласа, отбеляза Станишев.
„Според последното проучване БСП има 16 процента подкрепа, а АБВ - 1,7 процента", отбеляза Станишев. По думите му, трябва има стремеж към единение на левицата, но с водеща роля на БСП. „Едно съмнение, че в този процес едва ли не малкият партньор, който има един глас за всеки 10 гласа от БСП, се налага по някакъв начин, или има други цели, отиващи далеч отвъд изборите, ще създаде проблем", прогнозира Станишев.
„Бойко Борисов е най-силната кандидатура, която ГЕРБ може да извади", каза още лидерът на ПЕС. Според него премиерът ще реши в последния момент. „Президентските избори са преди всичко политически, до голяма степен партийни, но със силен мажоритарен елемент. Те далеч не са задължително битка на политически лидери на партии", обясни Станишев.
Той отбеляза, че не съжалява, че е инициирал кампанията „Аз съм БСП", която предизвика и иронични коментари в социалните мрежи. „Това е позитивна кампания със самочувствие на партия, която навърши 125 години. Не са много политическите сили в цяла Европа, които имат такава дълга история", аргументира се той. „Когато имаш дълга история, имаш всичко - възходи, падения, огромни успехи, тежки политически грешки и провали. Важното е, че БСП е жива и е първостепенна политическа сила и днес", каза още Станишев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този некадърник Станишев продължава да не е в час.Крайно време е ръководството на БСП да го изолира и да не допуска вмешателството му ва дейността на партията,защото този лъжец и интересчия работи за друга партия и е вреден и за БСП и за държавата.

31.07.2016 18:31:22

Коко.

Този закопа България и БСП само и само да се издигне до европейски партиен лидер и ни набута в ръцете на Тиквоча.Миризливо лайно. Моля журналистите да ни избавят от неговите "съвети".

31.07.2016 12:22:53

Анонимен

АМАН ОТ СЕР-ГЕЙ -лъжец и манипулатор!

31.07.2016 11:27:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.