• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Сергей Станишев: Подкрепа за Юнкер само срещу отстояване на приоритетите ни

Сергей Станишев: Подкрепа за Юнкер само срещу отстояване на приоритетите ни

/КРОСС/ „Подкрепа за кандидатурата на Жан Клод Юнкер, но само отстоявайки приоритети ни", заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев пред Групата на социалистите и демократите (S&D). 

Като пръв от петте приоритета на групата Станишев посочи разширяването на бюджета и обхвата на младежката гаранция, така че тя да обхване и хора до 30-годишна възраст.

Президентът на ПЕС заяви, че очаква от кандидата да поеме ангажимент за инвестиции от 200 млрд. евро в икономиката на ЕС, което от своята страна да доведе до икономически растеж и нови работни места.

„Комисията трябва да развие и програма за нова европейска индустриална политика, да подкрепи иновациите и разкриването на малки и средни предприятия", каза още той.

Станишев обеляза и необходимостта да се гарантират правата на жените и равенството между половете в политически, икономически и социален аспект.

Като пети приоритет той посочи социалните мерки за подобряване на условията на труд.

„Тези приоритети трябва да бъдат включени в програмата на ЕК", категоричен е Станишев.

Той припомни, че преди пет години именно ПЕС е обявила, че партиите трябва да се явяват с общ кандидат на европейските избори и именно социалдемократите са наложили на другите политически семейства да излъчат свои общи кандидати.

Най-важното е, че всичко е публично и няма властови сделки. Има ясни ангажименти от кандидата Юнкер за промени в програмата, в съдържанието и приоритетите на ЕК, подчерта лидерът на европейските социалисти.

„Важен е не само резултатът от гласуването, но и начинът, по който ще изглежда групата ни политически, важна е перспективата. Трябва да започнем да работим за следващите избори отсега", категоричен е Сергей Станишев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

драго

Станишев поставя усливия за интересите на народа а Боко условия на бизнеса колко рекет трябва да му се плаща

15.07.2014 15:06:23

Анонимен

Тоя двуполов негодник и руски шпионин без никакъв трудов стаж и умения е седнал да ни досажда с вижданията си за младежката заетост ! Той и неговата болшевишка глутница, ръководени от Кремълската мафия съсипаха нашата хубава държава, икономика и промишленост, прогониха ни децата да си търсят хляба по света, и днес продължава да припява руски романси ! Смърт на комунизма и комунистите !

15.07.2014 11:08:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.