• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Станишев: Правителството има нов инструмент за натиск за Шенген

Станишев: Правителството има нов инструмент за натиск за Шенген

/КРОСС/ В момента българското правителство получава един нов инструмент за натиск в Съвета на Европейския съюз. Това обяви пред bTV българският евродепутат и лидер на ПЕС Сергей Станишев минути след гласуването в Европейския парламент на резолюция, която подкрепя влизането на Румъния и България в Шенген по вътрешните сухопътни, морски и въздушни граници.

Инициативата за гласуването на този документ е на Станишев. В него се отчита, че отлагането на решението въвежда изкуствено разделение в ЕС. При обсъждането на документа снощи в заседателната зала на ЕП отсъстваше представител на Европейската комисия. 

Този доклад е много навременен, защото набира инерция една идея да ни приемат само по въздух и море и за неопределено време да отложат членството на България в Шенген по сухопътните граници, коментира Станишев.

По думите му премахването на проверките по сухопътните граници е най-важен за българската икономика, защото вносът и износът ще станат по-евтини и конкурентни, ще помогне и на туризма.

Според лидера на ПЕС влизането на България в Шенген е възпрепятствано от лидери на отделни страни, които си купуват вътрешно спокойствие.

За отсъствието на лидера на БСП Корнелия Нинова от конгреса, на който беше преизбран за лидер на ПЕС, Станишев каза, че има подкрепата на българските социалисти и е получил поздравително писмо от Изпълнителното бюро на БСП.

На въпроса кой ще води листата на БСП на предстоящите избори за евродепутати следващата година Сергей Станишев отговори, че това ще реши Националният съвет на партията през януари.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.