• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Станишев: Борисов сега е в моите ботуши

Станишев: Борисов сега е в моите ботуши

София /КРОСС/ Оставката на Веселин Вучков е криза на властта. Вътрешният министър е ключова фигура във всеки един кабинет. Ако въпросът за промените в Закона на МВР е бил как да се сменят председателят на ДАНС и главният секретар на МВР, това е трябвало да бъде изпипано добре. Един премиер, който спазва принципите на върховенството на закона, няма как да игнорира едно правно становище. Ако целта на закона е била промяната по върховете на МВР и ДАНС, е поставила министъра, който си подаде оставка, в едно неловко положение, коментира пред БНТ лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.
Според него оставката на Вучков не е заплаха за управлението.
„Не може да отречеш всичко, за което си говорил, а и Реформаторите, и АБВ, и Патриотите влязоха в парламента с анти-ГЕРБ говорене. А сега те искат да закрепят статуквото, да няма предсрочни избори", заяви лидерът на ПЕС.
По думите на социалиста, в момента Борисов се намирал „ в моите ботуши в периода 2005-2009 г. Това беше доста трудна коалиция", спомни си той.
Сега обаче сме имали един парадокс - имаме ГЕРБ, които са от ЕНП, реформатори, които с 8-те си процента се държат като победители и постоянно извиват ръцете на премиера. Имаме АБВ, което се отметна от всичко, за което говореше. И имаме една официална коалиция - споразумение с националистите. Това ще генерира една постоянна нестабилност в нашата държава", прогнозира Станишев.
По отношение на Шенген той попита дали България се третира еднакво, след като вече сме изпълнили условията. "Заради политически причини слагат пречки на България за нещо, което вече е изпълнила", обясни той. Днес всички говорят за терористична заплаха, за засилване на службите, но как ще стане това, ако две държави в ЕС (България и Румъния) са извън Шенген. Това трябва да бъде преодоляно с общи усилия и тук не може да има деление на леви и десни, заяви той. "Това е въпрос не само на правителството, на политиците, но и на всички българи", каза по темата Станишев. На въпрос дали ще използва тази кампания, за да обедини БСП Станишев каза, че не смята, че БСП е разделена, както и, че БСП е партия, в която има много хора с авторитет, със самочувствие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.