• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Сергей Станишев: БСП доказа, че е демократична партия!

Сергей Станишев: БСП доказа, че е демократична партия!

/КРОСС/ "Стана ясно, че Националния съвет чува гласа на партията. Около 2000 събрания, 300 конференции, партията се произнесе, на първо място беше Елена, а надолу имаше други кандидати" това заяви в предаването "Здравей България" по Нова телевизия лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Вчера на инфарктно заседание на Националния съвет на БСП той спечели пето място. Първоначално лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи листа, в която името на Станишев отсъстваше. След бурни дебати обаче името на президента на ПЕС беше върнато и подложено на гласуване. В крайна сметка той получи 95 номинации.

"Още вчера Бойко Борисов заяви, че БСП е антиевропейска партия, но Националният съвет на партията каза, че чува гласа на партията. Така се доказа, че БСП е най-демократичната партия, каза още Сергей Станишев в ефира на Нова.

На въпрос дали това е бламиране на Корнелия Нинова Станишев каза, че това не е бламиране. "Когато се прави нещо на всяка цена на инат, то среща отпор. Можехме да си спестим това, което си причинихме, никога не е имало такова напрежение в подреждане на листа за Европейски парламент. Знаех какво ще направи ГЕРБ. Още вчера Бойко Борисов каза, че БСП е антиевропейска партия", каза Станишев. 

Той добави, че участва в състезанието не за да стане евродепутат, а затова партията да заяви привързаност към общото социалистическо семейство.

„Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

"Първото нещо, което трябва да се стремим е да не допуснем ЕС на две скорости", изтъкна президентът на ПЕС.

"Всеки допуска своите грешки, надявам се да се поучи от тях", коментира Станишев за Нинова. Той не отговори на директния въпрос подходяща ли е Корнелия Нинова за премиер, като подчерта, че това не е актуално. И напомни, че преди парламентарните избори през 2017 г. е казал, че при победа лидерът на БСП трябва да оглави правителството.

Станишев обаче напочни и, че след победата на Румен Радев на президентските избори БСП не е спечелила предсрочните парламентарни избори, защото е била възприета твърде агресивна тактика и били "пренавити гайките".

Станишев бе запитан дали е искрена подкрепата за него от страна на водача на листата Елена Йончева. Той отговори, че "Елена е искрен човек". "Благодарен съм ѝ за подкрепата", заяви Станишев и припомни, че Йончева на предишния пленум е предложила да бъде гласувано кой да е водач на листата.

Елена е спонтанен и честен човек, не смятам, че подкрепата й към мен е била фалшива, отсече президентът на ПЕС. 

Европа на нациите означа силните да огъват и мачкат слабите, припомни лидерът на ПЕС. На въпрос ако листата беше без неговото име дали това щеше да наруши позициите му в ПЕС Станишев отговори, че това би затруднило работата му. 

"Политиците трябва да бъдат по-смирени, хората не се интересуват от вътрешните дрязги, а какво да дадем на хората. Тази листа трябва да работи като един екип за спечелване на доверието на хората", добави Станишев. 

Това е най-малкото несериозно, политиците трябва да са смирени - така Станишев коментира изказването на Корнелия Нинова, че вече не носи отговорност за представянето на БСП на европейските избори.

"Всеки лидер трябва да носи отговорност. Сигурно е казано под въздействие на емоция, която ще утихне. Ако някой гледа на тази кампания като индулгенция това не е правилно. В личен план съм безкрайно благодарен, на хората, които застанаха зад мен, никога няма да ги предам", каза Станишев. 

Той препоръча на Иво Христов да покаже по-голяма ангажираност към БСП като партия. Станишев призна, че никой не е знаел, че именно началникът на кабинета на президента Румен Радев ще бъде на четвърто място в БСП. 

Сергей Станишев предупреди ГЕРБ, че изборите не са спечелени от тях. БСП отива на тези избори, за да ги спечели, каза президентът на ПЕС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много нагло к..еле този съсел бе.

15.04.2019 10:13:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.