• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Русия продължава да поддържа предложението за удължаване на договора Нов СТАРТ

Русия продължава да поддържа предложението за удължаване на договора Нов СТАРТ

/КРОСС/ Русия запазва предложението си за удължаване на срока на действие на договора Нов СТАРТ със САЩ (договора за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия), посочи в понеделник Министерството на външните работи в изявление, обсъждащо основните външнополитически резултати на отминаващата 2019-а година.

Министерството отбеляза, че вътрешните политически борби във Вашингтон са се отразили върху напредъка на конструктивния диалог между двете държави, но че предложението за този договор остава в сила.

През миналата седмица шефът на руското външно министерство Сергей Лавров заяви, че Москва желае Договора за ограничаване на нападателните оръжия (Нов СТАРТ), последният останал в сила договор за контрол на оръжията между Русия и Съединените щати, да бъде удължен без предварителни условия. Той добави, че на този етап няма срок за постигане на сделка с Вашингтон, но подобно споразумение трябва да бъде договорено до февруари 2021 година, когато изтича Нов СТАРТ.

В началото на декември и руският президент Владимир Путин обяви, че неговата страна е готова за незабавно и без предварителни условия удължаване на срока на действие на договора със Съединените щати.

Договорът Нов СТАРТ (известен в Русия като СНВ-3) между Москва и Вашингтон е подписан през 2010 година и е в сила до 5-и февруари 2021-а година. Той може да бъде удължен за не повече от пет години по взаимно съгласие.

Съгласно условията на договора седем години след влизането му в сила всяка от страните съкращава стратегическите си оръжия до 1550 разположени ядрени бойни глави и до 700 балистични ракети и тежки бомбардировачи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.