• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

120 чиновници ще отговарят за надзора на язовирните стени

120 чиновници ще отговарят за надзора на язовирните стени

/КРОСС/ 120 чиновници ще отговарят за надзора на стените на язовирите и на различните съоръжения към тях. Те ще бъдат обособени в нова дирекция към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, предвиждат промени в устройствения правилник на ведомството.

Новата структура ще заработи от началото на 2016 година. Тя ще трябва да поддържа язовирните стени и съоръженията към тях, да ги извежда от експлоатация, ако са неизправни, да дава предписания на собствениците и да налага глоби при нарушения.
Допълнителните средства, необходими за издръжка на новата структура, ще бъдат предвидени в Закона за държавния бюджет за 2016 г., обяснява пред „Труд" Валентин Чиликов от ДАМТН. Той не се ангажира с прогноза колко пари ще са необходими.
Чиликов обясни още, че служителите за новите позиции във ведомството ще бъдат избрани с конкурс. Възможно е към някои от новите работни места да бъдат пренасочени служители от други административни структури, които в момента отговарят за поддръжката на язовирите.
У нас има 5200 язовира според списъка, който е бил представен в ДАМТН след инвентаризацията, извършена от министерствата на регионалното развитие и на околната среда.
В края на 2014 г., с промени в Закона за водите, беше решено ДАМТН да поеме контрола над язовирните стени. Целта на измененията беше ясната отговорност за поддръжката на тези съоръжения след тежките наводнения през лятото на миналата година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.