• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Кънчо Стойчев: 27 години сме начело на класацията по корумпираност

Кънчо Стойчев: 27 години сме начело на класацията по корумпираност

/КРОСС/ В последните 27 години България стои в челото на класацията по корумпираност, изключително важно е да има сериозен дебат около вота на недоверие. Това каза в интервю за Радио „Фокус" социологът и президент на глобалната асоциация „Галъп интернешънъл" Кънчо Стойчев по повод инициирания от опозицията вот на недоверие срещу правителството на тема „корупция".

Според него, обаче, въпреки притеснителните индекси, България далеч не е най-корумпираната страна, като подобен проблем съществува пред всички световни лидери, които умело успяват да го замаскират. „Корупцията, особено на ниско и на общинско равнище, e повсеместно явление. Нещо, което се е превърнало в норма на живот и нещо, което, за съжаление, вече повечето хора не забелязват. Така че, такъв дебат и сериозно обсъждане на въпроса са необходими. Колко до това дали ще падне или няма да падне правителството, мисля, че всеки здравомислещ се досеща, че е малко вероятно това да се случи. Но пък дано бъде здравословен дебат.", коментира Кънчо Стойчев и допълни, че обикновено корупцията е явление сред управляващите, тъй като тя неизменно е свързана с властта.

Според него е малко вероятно по време на дебатите около вота на недоверие ГЕРБ да нанесе "смъртоносен удар" на опозицията. Стойчев апелира към управляващата партия да подходи сериозно към аргументите на опозицията. Той посочи, че обект на обсъжданията ще бъдат последните 8 години, в които ГЕРБ управлява страната.

Кънчо Стойчев увери, че Българското председателство на Съвета на ЕС няма как да бъде застрашено или саботирано.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ТИ КАЖИ КОЙ ЗАСТАВА ЗАД МАФИЯТА НЗОК не може да се справи с фарма-мафията“, написа той. Преразходите за реимбурсирани лекарства са само една част от проблема. Другата е реекспорта зад граница. Следователно имаме двойни тройни печалби – от лекарствата, платени от държавата и от печелившите продажби в ЕС“. Заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева заяви на заседание на Надзорния съвет на НЗОК в края на октомври, че паралелната търговия струва на държавата почти толкова, колкото фондът е похарчил, за да компенсира недостига на лекарства. „Една от причините за преразход на лекарства е техния реекспорт“, казва Нейчева, според стенограмата от заседанието, публикувана на сайта на НЗОК. „Това е причината и ние всички го знаем. Ако здравословната паралелна търговия в региона е до 10 на сто, в България тя е 50 на сто“. Затова Москов искаше да въведе пръстови отпечатъци, ама далавера изтърва ли се? Фарма мафията му видя сметката.

18.12.2017 07:42:26

Васил

БСП ако успее да организира широк дебат по отношение на корупцията, то всички ще спечелят, защото много факти на корупция могат да се докажат сле това. Но всички трябва да имат желание за това и се съгласят на общи правила и да ги спазват. Но как да стане като в този парламент има толкова защитници и виновници в корупция и то от всички партии. Но все пак като минимум този дебат ще е полезен, ако се състои.

17.12.2017 21:11:07

Анонимен

Искреността винаги печели – това е големият проблем при КЪНЧО ,А ТОЙ НЕ ИЗГЛЕЖДА ИСКРЕН.

17.12.2017 20:12:23

Анонимен

ДРУГАРЮ АНОНИМЕН ЗА ТОВА НЕ СМЕ МРЪДНАЛИ И ЙОТА С ТОВА СЪВЕТСКО МИСЛЕНЕ . А НЕ ТАКА ! ДРУГАРКАТА ЛЪЖА ЩЕ ТЕ ОПРАВИ ПО СЪВЕТСКИ

17.12.2017 20:08:19

Анонимен

ГРАБИТЕЛИТЕ СА НА ДРУГО МЯСТО И АКО НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ И ТИ СИ ОТ ДЕБИЛИТЕ

17.12.2017 20:03:29

Васил

Господин Анонимник не говорите глупости, ако нямате какво да кажете. Да говорете за корупция във времето на социализма е просто смешно. Видимо сте от защитниците на корупцията. По добре замълчете, отколкото да защитавате грабителите от ГЕРБ и подобни.

17.12.2017 17:27:40

Анонимен

КЪНЧО ТИ ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧЕ ОТ СТАТИСТИКА МОГАТ ДА СЕ ПОКАЖАТ ДВЕ СТРАНИ.НЕ ЛЪЖИ И МАНИПУЛИРАЙ. НИЕ ЗНАЕМ И ЗА ПРЕДИ 27 ГОДИНИ.НЕ НИ ГОВОРИ ЗА КОРУПЦИЯ ЗАЩОТО И ПРЕДИ 27 Е БИЛА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ .

17.12.2017 13:15:13

Анонимен

Основна заслуга имате с брат ти по кражби и лизане Райчев , мазни , подкупни комунета , 27 г. паразитирате над тоз народ ....

15.12.2017 23:08:14

Анонимен

Е как да не сме след като номенклатурни капиталистически креатури като теб и твоя мислещ с ръкомахане "рицар" смучат паразитно повече от четвърт век икономическата и човешка субстанция на България. Гнусно е да публикуват твоите изказвания в стил "Крадецът вика 'Дръжте крадеца!' ". Но тук вече нещата опират до трагедия и престъпления срещу народа!!!

15.12.2017 11:37:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.