• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Стойнев: Проблемът с Истанбулската конвенция не е въпрос на превод

Стойнев: Проблемът с Истанбулската конвенция не е въпрос на превод

/КРОСС/ Проблемът с Истанбулската конвенция не е въпрос на превод. Това обяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев.

Той увери, че левицата подкрепя борбата срещу домашното насилие и ще инициира законодателни промени в тази посока, но въпросът с т.нар. „социален пол" е като капката катран, която разваля кацата с меда. Стойнев изрази надеждата, че Европейският съюз ще окаже също толкова силен натиск срещу корупцията, какъвто по думите му е оказал за приемането на Истанбулската конвенция. Социалистът уточни, че подкрепата за борбата с домашното насилие, няма да стане с обсъждането на т.нар. „социален пол". Според него от въпроса се интересуват неправителствени организации, които след приемането на конвенцията, ще следят дали джендър теорията се спазва например по училищата.

„Не сме загубени в превода, ние сме реалисти, които отстояват семейни и християнски ценности, и не приемаме тази теория. Ако не вярвате на БСП, вижте целия интелектуален свят, професори, учени, доктори, които се изказват срещу тази конвенция", коментира Драгомир Стойнев.

Освен че БСП ще поиска промени в Наказателния кодекс, ще започе инициатива да се създадат центрове за жени-жертви на домашно насилие.

Той заяви, че БСП не бламира Сергей Станишев, а решението да не се подкрепи конвенцията е на Националния съвет, не на ръводството на партията.
.
„След приемането на бюджета идва и вотът на недоверие", напомни Драгомир Стойнев преминавайки км темата за внесеното искане в парламента.

Според него десет месеца партията е разкривала корупционни схеми като случая с НДК, програмата за саниране, „Суджук гейт" и т.н. Той увери, че ще има дебати и нова информация за подобни практики.

„ГЕРБ не трябва да се притесняват от това, което мисли Европа. Трябва да се притесняват от мнението на българските граждани".

Стойнев заяви, че БСП е конструктивна опозиция и доказателство за това е единодушното приемане на Договора за добросъседство с Македония.

Той отрече атнтикорупционният закон да е конкретна стъпка на управляващите за борба с корупцията.

„88% заявяват, че са притеснени от корупцията в страната. Това казва и българският бизнес - че 90% от поръчките са нагласени. Има хора, които искат да отделят Северозападна България, заради корупционни схеми. Това го казват българсикте граждани", допълни Стойнев.

Той подчерта, че според БСП сегашното правителство не носи стабилност в държавата, както твърди ДПС. Според Стойнев алтернативният бюджет на БСП се изпълнява в момента де факто от ГЕРБ, като доказателство са последните допълнителни разговори. Това според него е доказателство, че Столетницата е способна да управлява.

Стойнев потвърди, че БСП иска да се разсекрети докладът на ДАНС за контрабандата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.