• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Янаки Стоилов подаде оставка като зам.-председател на парламентарната група

Янаки Стоилов подаде оставка като зам.-председател на парламентарната група

/КРОСС/Янаки Стоилов подаде оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България.

Това обяви самият Стоилов от парламентарната трибуна.

Той обаче остава член на парламентарната група.

Стоилов е вторият зам.-шеф на парламентарната група на "Коалиция за България", който се отказва от поста си, след като миналия вторник същото стори и Корнелия Нинова. И двамата обаче остават в парламента за разлика от колегата им Георги Кадиев, който напусна НС миналата седмица.

Депутатите обсъждат решение за персонални промени в Министерския съвет на Република България. Предложението е от Министерски съвет и предвижда освобождаване на Искра Михайлова като министър на околната среда и водите и назначаване на Станислав Анастасов на нейно място.

При обсъждането на предложението Янаки Стоилов от Коалиция за България каза: „Промяната, която се предлага, в по-голяма степен е продиктувана от необходимостта сегашният министър да освободи заемания пост поради членството в Европейския парламент. С оглед на Конституцията днес министър-председателят прави предложение за персонална промяна. Днес правим не просто промяна в правителството, а по някакъв начин определяме отношението си към дейността на парламентарните групи, които подкрепят правителството. Само минути преди да пристъпим към обсъждането на този въпрос от страна на ДПС беше подкрепено включване на точка в дневния ред, която смятам, че нарушава отношенията на лоялност на две партии, които подкрепят правителството. Този въпрос беше обсъждан между двете парламентарни групи. Това предложение беше направено точно преди обсъждането на персоналните промени. Прави се опит за оценка на десетилетия от българската история, да се ангажира отговорността на лица, които едва ли могат да бъдат привлечени в наказателна отговорност. Този факт прави за мен трудна подкрепата в един и същи вот".

„Нашата парламентарна група със значително мнозинство реши въпреки този факт, да подкрепи предлаганата от министър-председателя промяна в състава на правителството и ще гласува в подкрепа на това предложение", посочи Янаки Стоилов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

батко

Депутатите от БСП са доказвали многократно, че имат достойнство и позиция. Не можем да кажем същото за герберската сган.

19.06.2014 14:05:06

Мая

Важното е БСП да не пада на нивото на празноглавците на Тиквата. Че то малко като във футбола, със слабите играеш слабо.

19.06.2014 14:04:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.