• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Стоилов: Промяната в данъчната система е приоритет за БСП

Стоилов: Промяната в данъчната система е приоритет за БСП

/КРОСС/ „Водеща за нас ще бъде промяната в данъчната система. Ще предложим вариант на законопроекта за преминаване от пропорционално към прогресивно облагане. Заедно с това ще подновим предложението хората, които получават доходи в размера на минималната заплата, да могат в рамките на тази година да възстановяват данъка и да добавят към своите средства още един хляб", заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в коментар на партийните приоритети на през новия парламентарен сезон.

БСП ще продължи и усилията за защита на интереса на българските производители срещу злоупотребите и натиска, на който са поставени от някои търговски вериги. Особено внимание обръщаме и на обсъжданите промени в образованието, каза той в интервю за БНР.

Основната цел на предстоящия КСНС при президента е да се постави темата за превъоръжаване на армията и за 5-те млрд. лв., които да бъдат отделени в следващите години. А може би сега разбираме къде са част от тези милиарди, гласувани от външния дълг, които ние категорично оспорихме. При решаването на въпросите на сигурността и превъоръжението трябва да се обърнем към партньори в НАТО, към други страни и да кажем, че тези, които са готови да отделят най-много средства за развитие на българската икономиката, ще бъдат възприемани като приоритетни потенциални партньори и в разговорите за закупуване на въоръжение, а не да правим поредните сделки за ново старо оръжие и да губим икономически и социални перспективи, посочи народният представител.

БСП е първата партия, която обяви своята политика чрез стандартите за лява политика в местната власт. На тази основа ще представим и нашата национална предизборна платформа, каза Стоилов и обясни, че отделните кандидати и организации ще имат възможност да я конкретизират, развият и да съобразят ангажиментите си с очакванията на хората, към които се обръщат за подкрепа. По думите му БСП ще издигне кандидати навсякъде, където има свои организации. „В някои от случаите може да се постигне партньорство за кметове, а за листите преобладаващо ще бъдат представители на БСП и партньорите от коалиция „БСП лява България", без това да затваря състава", уточни социалистът.

НС е дал критерии за подходящи за партньорство организации. „Трябва да издигаме хора, които изразяват публична ангажираност с националната политика на БСП и имат необходимия авторитет и влияние, с което да спечелят доверието на гражданите", категоричен е Янаки Стоилов.
По повод поисканата оставка на Драгомир Стойнев като зам.-председател на БСП, Стоилов обясни, че съгласно едно от решенията на Конгреса, ще бъде направен по-цялостен преглед, с участието на повече хора, за да се изрази цялостна позиция на БСП. „Този разговор ще продължи. Това беше заявено и от председателя на НС Михаил Миков - че на основата на тази дискусия трябва да бъдат представени вероятно промени в ИБ", уточни той.

„Не бих свел въпроса до Драгомир Стойнев като министър. Смятам, че проблемът е много по-широк и засяга правителството", допълни зам.-председателят на БСП. Според него на фона на бодрите и оптимистични заявления от най-високото ниво, България изпада във все по-голяма безперспективност. „Трябва да си даваме сметка, че се оказваме страна в една очертаваща се геополитическа и икономическа безтегловност, което не само ни лишава от икономически перспективи, но повишава и рисковете за нашата национална сигурност. Те няма да бъдат преодолени със заседанието, което утре свиква президентът", каза още той.

Стоилов припомни, че за спирането на действията на „Южен поток" е имало голям натиск от ЕК и от сенаторите от американския Конгрес, пристигнали на посещение в България. „Имаше и замразяване на средствата по европейското финансиране по някои от програмите", припомни Стоилов. Натискът върху България беше толкова голям, защото й бе отредена ключовата роля на първа разпределителна държава в „Южен поток", който сега се трансформира в „Турски". „България се оказа най-потърпевша. Превръщаме се в кръгово кръстовище, в което сме по средата и там няма нищо", коментира народният представител.

Друг въпрос, който трябва да бъде дискутиран, е дали България трябваше да бъде представлявана от ЕК, или бе по-правилно да търси силно ангажирана коалиция на страните-участници в този процес, за да може тази група държави да поставят своите изисквания пред ЕК, отбеляза Стоилов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.