• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Янаки Стоилов: Хората с ниски доходи да плащат по-малки данъци

Янаки Стоилов: Хората с ниски доходи да плащат по-малки данъци

/КРОСС/ По-справедливо е хората с ниски доходи да плащат по-малки данъци, казва заместник-председателят на БСП и на Народното събрание Янаки Стоилов в коментар на първото законодателно предложение на левицата - законопроект за прогресивното данъчно облагане.

Тази е стъпка в посока защита на хората с най-ниски доходи, посочи Стоилов.

„Прави се решителна крачка в посока замяната на плоската политика и мислене с прогресивни. Това се отнася не само до данъците, но и до разпределянето на земеделските субсидии, засяга също социалната закрила", обясни той.

Левицата предлага приспадането на данък при първо и второ дете - 15% за първо и 10% за второ дете. Това е начин да се съчетае прогресивното със семейното облагане, отбеляза Стоилов.

По думите му въпросните предложения са част от отговора на демографския колапс в страната.

„При този модел голяма част от хората с ниски и средни додохи ще плащат по-малък данък отколкото сега", изтъкна Стоилов.

Заместник-председателят на НС с тревога коментира информацията за уволнения на служители в парламента. Това са хора, назначени през последната година - добре образовани, предимно млади, такива, които не са политически ориентирани, посочи той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„Прави се решителна крачка в посока замяната на плоската политика и мислене с прогресивни. Това се отнася не само до данъците, но и до разпределянето на земеделските субсидии, засяга също социалната закрила", обясни той. "той" е Янаки Стоилов - левичарски поддакващият от четвърт век насам политически евнух, който трябва да легитимира лявата маска на неолибералната върхушка на БСП. Що този живуркащ си като червейче в ябълка и нищоправещ освен да джавка паразит не се сети за социалната справедливост, когато паразитната върхушка на неговата партия прие плоския данък. Против се изказа само Георги Близнашки, но евнухчето прочете окончателното му изгонване от партияата тази година...Щото е много нравстевен...Мерзавец, наглец и паразит, който плямпа за бедните само тогава, когато е ясно, че от него не се очаква да направи нищо в това отношение...Както е случаят сега...

01.11.2014 20:00:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.