• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Стоилов: Правителството избягва да формулира позицията на България за бежанците

Стоилов: Правителството избягва да формулира позицията на България за бежанците

/КРОСС/Според Янаки Стоилов, зам.-председател на НС на БСП, новият политически сезон започва със стари проблеми. След промените в пенсионната реформа се очакват първите резултати, като според Стоилов най-главното се свежда до това, че хората ще работят повече и по-дълго време срещу обещанията, че след време техните пенсии ще се увеличат. Той обобщи, че в другите области предстоят дискусии и решения - в съдебната власт, в образованието.

Големият проблем е, че тези реформи не са адресирани към решаване на тежките проблеми, заяви Стоилов пред БНТ.

Новият законопроект за образованието не отговаря на въпроса за намаляване на неравенството чрез отделяне на обществени средства за заплащане на частни училища, както и на въпроса за все по-големия брой напускащи деца, подчерта зам.-председателят на БСП.

Сред приоритетите на БСП Янаки Стоилов посочи предлагане на краткосрочни и средносрочни мерки за овладяване на демографската криза. Актуални са и идеите за прогресивното облагане.

Според Янаки Стоилов ЕС не предлага ефективно решение по темата за бежанците, защото няма как да интегрира толкова много хора, без да постави рязко въпросът за политическата стабилност на съседните на ЕС райони, за провокирането на тази нестабилност и за влагане на средства, които да подпомогнат развитието на тези страни. Стоилоб беше категоричен, че по тези въпроси трябва да се говори много открито. Зам.-председателят на парламента заяви, че правителството ни избягва да формулира позицията на България, при положение, че има опасност страната ни да бъде превърната в буферна зона, в която да останат повечето от бежанците.

БСП е единствената опозиция с по-голямо влияние в парламента и единствената алтернатива, подчерта зам.-председателят на лявата партия. Колкото до позицията на ДПС и подкрепата от страна на движението на управленските решения, той коментира, че затруднение за БСП би било, ако се окаже, че ДПС на повечето места в страната под една или друга форма подкрепя кандидатите на ГЕРБ за местните избори. Според него това се очертава като тенденция, остава да се видят нейните мащаби. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.