• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Каква реформа ще постигнат промените в Конституцията според Янаки Стоилов

Каква реформа ще постигнат промените в Конституцията според Янаки Стоилов

/КРОСС/"Основната причина за тежките пътни инциденти е безкултурието, чувството за превъзходство и безнаказаност на хора, които носят този манталитет не само в превозните средства", коментира в студиото на "Денят започва" войната по пътищата заместник-председателят на Народното събрание Янаки Стоилов, депутат от "БСП-Лява България". Според него когато някой кара автомобил без свидетелство за правоуправление - това може да бъде определено като престъпление, не е достатъчна само административната санкция. Такива мерки са необходими, но те частично могат да послужат като противодействие. Депутатът от "БСП лява България" се спря и на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа, които бяха приети от парламента със 184 гласа, против бяха 34, а въздържали се - 8, изненадваща подкрепа дойде от ПГ "Атака", присъстващите в залата 9 депутати гласуваха "за", АБВ дадоха символично 1 глас, останалите вносители от ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, Патриотичния фронт и БДЦ гласуваха "за", 4 гласа дойдоха от независими депутати.

"Тази парламентарна математика беше веднъж по отношение разпределението на квотите в колегиите, особено в прокурорската, като че ли от тази една бройка, която ще се избира от НС или от самите прокурори зависи преломът в съдебната власт, другата аритметика беше по събирането на гласовете, което е станало вчера преди гласуването", каза Стоилов и коментира, че явно се е прибягнало до последните резерви от парламентарната кошница да бъде приобщена групата на "Атака", след като се е разбрало, че АБВ ще даде символично 1 глас. И добави, че тепърва трябва да разберем цената на тази сделка. И беше категоричен, че така БСП остава единствената опозиция - вчерашният ден е откроил този важен политически акт. Според зам.-председателя на парламента този разговор за съдебната реформа не изглежда достатъчно искрен, защото този път сме го изминавали вече с подобни промени, а резултатите от тях не са особено впечатляващи.

"Тези промени нито са достатъчни, нито те са първите стъпки, от които трябва да започнат практическите действия", заяви Янаки Стоилов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.