• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Три версии за екзекуцията на висаджията Веселин Стоименов

Три версии за екзекуцията на висаджията Веселин Стоименов

/КРОСС/"Ако има човек във фирмите на ВИС, който да е встрани от силовашките изпълнения и да е по-близо до нормалния бизнес, това беше Веселин Стоименов, той бе един от хората, които през годините работеха върху изсветляване дейността на групировката."

Мнението е на човек, който следи развитието на курорта Слънчев бряг през последните 25 години и е наясно както с видимите, така и със скритите процеси в родния туризъм и присъствието на силовите структури в него.

И докато Георги Илиев е жив, роденият през 1964 г.

Стоименов е фигурата, която управляше собствеността

на групировката в центъра на комплекса - бутиковия "Дюн", хотелите "Орел" и Астория", след приватизацията преустроени в общ комплекс, култовата дискотека "Айсберг" и района около нея, превърнат в доходоносен базар.

Стоименов е лицето, което не се крие в коли със затъмнени стъкла и не се движи с гвардия от гавази.

Той ходи по срещи с представители на курортното ръководство, урежда нещата с институциите, разхожда се спокойно по крайбрежната алея.

Всички имахме едно наум за кого работи и кого представлява, но след като някогашните ВИС и СИК инвестираха в легален бизнес, наеха и подготвени хора да го управляват. Стоименов разбираше от този бизнес, коментира хотелиер, пожелал анонимност.

Според полицаи

51-годишният мъж е бил лесна мишена - движел се е без охрана и не е проявявал никаква предпазливост. Със сигурност не е имал индикации, че му кроят нещо, коментира криминалист.

Така около 21 часа на 7 януари той се отправя към комплекс "Макси" на на бул. "Симеоновско шосе", където живее негова приятелка.

Килърът изстрелва в тялото на едрия мъж 7 куршума. Повечето попадат в торса, но един е в главата от непосредствена близост. Затова криминалисти приемат, че това е т.нар. контролен изстрел, с който извършителите на мокри поръчки "гарантират", че работата е свършена.

Работещи по случая нямат съмнения в два факта - че убийството е поръчково и е възложено на хора, които са в този "бизнес", както и че е подготвено прецизно.

Предполага се, че в събирането на информация, в съставянето на план и в самата реализация са участвали поне двама. Извършителите са познавали навиците на мишената си и дневния му график. Избрали са място, където възможността да попаднат на свидетели е минимална.

Назначена е

комплексна балистична и трасологична експертиза,

за да се установи с точност какво е било разположението на жертвата и убиеца. Засега се смята, че всички изстрели са от едно оръжие, и то е пистолет "Макаров". Очаквано обаче, от оръжието няма и следа.

Предполага се, че пистолетът е бил със заглушител - никой от разпитаните обитатели на комплекса не е чул изстрели.

Часове след убийството в Студентския град е намерен опожарен автомобил БМВ - познат трик за заличаване на следи при извършване на тежки криминални престъпления.

От полицията засега премълчават

дали близо до колата са открити следи от друг автомобил, с който килърите са продължили бягството си.

Връзката между убийството и подпалената кола, за която се установи, че е крадена, все още е само предполагаема. Предстоял анализ на записи на камери, които уловили сходен автомобил по "Симеоновско шосе".

Колкото повече време минава от убийството, толкова по-малък е шансът да се стигне до преките извършители, а след това и до поръчителите, коментират криминалисти.

Поне три са възможните версии. Първата е свързана с бизнеса в производните от ВИС фирми. Да не забравяме, че с видимата част: хотели, заведения и търговски обекти, вървят и доста сиви дейности, около които пермаментно има напрежение и рискови ситуации, коментират източници от Слънчев бряг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.