• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бивш номер 1: Григор Димитров е фаворит в Стокхолм

Бивш номер 1: Григор Димитров е фаворит в Стокхолм

/КРОСС/ Легендарният шведски тенисист и бивш номер в света Матс Виландер, който през поледните години е виден анализатор, смята Григор Димитров за основен фаворит за трофея в Стокхолм. Българинът е поставен под №1 в основната схема и ще започне участието си директно от осминафиналите, където ще срещне Йежи Янович. Според Виландер, силните резултати на Димитров в последните седмици са го изпълнили с увереност.

„Григор идва тук с огромно самочувствие, което е и покрито. А това е идеалният начин да играеш в такива турнири. Той има всички основания да се чувства добре тук. Играта му е солидна, а и публиката е зад гърба му, затова логично е фаворит", коментира Виландер, цитиран от Tennis24.

Димитров реагира скромно на хубавите думи по негов адрес и сподели, че има доста подводни камъни в схемата, които могат да го препънат в Стокхолм.

„Благодаря на Матс за хубавите думи, но аз не искам да бъда смятан за големия фаворит. Малко е глупаво, защото гледах схемата и в нея е пълно със страхотни момчета, които сервират страхотно, а в Стокхолм това е важно.

Сега настилката е по-бърза от други години, но мисля, че ми подхожда. Ще ми трябва малко време да свикна с настилката. Само се надявам да стане малко по-топло в залата, но знам, че организаторите са помислили и това не е повод за притеснение", каза с усмивка българинът.

Именно в Стокхолм Григор Димитров спечели първата си титла от АТР Тура. Това се случи през 2013-а, когато на финала българинът надви Давид Ферер. Миналата година най-добрият ни тенисист беше спрян на полуфиналите от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.