• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Позиция на БСП - София: В рамките на града движението по всички пътища трябва да е безплатно

Позиция на БСП - София: В рамките на града движението по всички пътища трябва да е безплатно

/КРОСС/ БСП - София подкрепя напълно гражданите от район Нови Искър и съседните квартали и села в столицата в протеста им срещу плановете на АПИ да бъде въведена винетка за ползване на Северната скоростна тангента. В рамките на града движението по всички пътища трябва да бъде безплатно! И управляващите в Столична община са длъжни да защитят на всяка цена интереса на гражданите. Северната скоростна тангента и Южната дъга, която съвпада с Околовръстния път на София, бяха изградени с цел да въведат ред и да облекчат градското движение. Коледно-новогодишната изненада, която Министерски съвет направи за гражданите от северните райони на София, е абсурдна, показва липса на мисъл и отношение към хората в града, както и пълно не познаване на управлението на транспорта в столицата.

В тази ситуация, управляващите в Столична община носят цялата отговорност, ако при преговорите с АПИ, които трябва да продължат на 2-и януари, допуснат въвеждането на винетка за използването на Северната скоростна тангента. За изграждането на този транзитен бърз път именно Столична община отчужди земи на софиянци с обещанието да модернизира и да улесни придвижването им. Сега, когато тангентата е факт, принуждаването на същите тези граждани да си плащат допълнително, за да я ползват, не е нищо друго, освен прокарване на законен рекет.

Столична община в момента не предлага никаква друга алтернатива за свободно и удобно придвижване на гражданите от северните райони до останалата част на града. С въвеждането на винетки за Северната скоростна тангента Столична община и АПИ ще принудят хората да търсят алтернативни маршрути за придвижване, които са през центъра на града. А това е точно обратното на афишираната в последните години политика на Столична община за разтоварване на центъра от автомобили. Въвеждането на винетки за ползване на Северната скоростна тангента саботира и всички усилия за борба със силно замърсения въздух в града - гражданите ще бъдат принудени да търсят алтернативни маршрути за придвижване, това ще доведе до нови задръствания и до връщането на ситуацията с огромните транспортни проблеми в София от преди изграждането на Северната скоростна тангента. Едно абсурдно решение, взето на тъмно, в 12 без 5, за което цялата отговорност пред гражданите на София категорично ще я носят кметът Йорданка Фандъкова и управляващите в Столична община, ако допуснат въвеждането на винетки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ебете си майката, говноядци!!! Понеже БСП от 30 години НЕ УПРАВЛЯВА в София - затова, ВИНЕТКИ ПО ВСИЧКИ СОФИЙСКИ УЛИЦИ!!! ДА ГО ДУХАТЕ!!!

30.12.2018 18:39:34

Анонимен

БСП вече отработи популисткия сценарий: Първо, намери някакво повишение на цените (независимо дали е оправдано или не). Второ, призовавай за масови протести против него. Трето, искай вот на недоверие към правителството. И повтаряй...

29.12.2018 22:55:53

Анонимен

Ако БСП беше на власт нямаше да има северна тангента.

29.12.2018 22:55:27

Анонимен

БСП греши. Българите трябва да се научат да плащат ! Данъци, ток, вода, транспорт и др са на комунистически цени.

29.12.2018 22:55:13

Анонимен

Точно това про-съветско мекере ще защищава гражданите на София! Позор за продажните комунисти - те са това, никакви социалисти! Да вземат да протестират срещу добрев, таско и другите другари които като чуят москва гащите им падат до кокалчетата!

29.12.2018 22:54:58

Анонимен

Точно БСП няма моралното право даже да съществува!!! Това е партията или по-скоро терористичната организация, създадена от Кремъл и упражнявала руската колониална власт в България! От първият до последният в нея са за доживотен затвор за Държавна Измяна!!!

29.12.2018 22:54:34

Анонимен

Крушовишката краварка от левия ъгъл да раздаде безплатни винетки на народо!

29.12.2018 22:52:34

Анонимен

Ако БСП беше на власт нямаше да има северна тангента.

29.12.2018 22:50:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.