• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Иван Таков, БСП: Разглеждането на бюджета на Столична община се оказа само празни приказки

Иван Таков, БСП: Разглеждането на бюджета на Столична община се оказа само празни приказки

/КРОСС/ „Разглеждането на Бюджет 2018 се оказа само празни приказки и се превърна в пиар на Столична община". Това обяви пред „Фокус" общинският съветник от БСП „Лява България" Иван Таков по време на днешното заседание на Столичния общински съвет.

„За Бюджет 2018 г. все още нямаме абсолютно нищо, въпреки че още в началото на годината се разбрахме, че нещата вече ще се случват по различен начин. Досега винаги Общинският съвет е бил само придатък на администрацията - колегите от управляващото мнозинство си го гласуват и не се вслушват в гласа на опозицията. За това още в началото на годината се бяхме разбрали бюджетът за 2018 г. да бъде изготвен с активното участие на общинските съветници и на постоянните комисии към Столичния общински съвет", каза той и уточни, че затова през месец май е била направена работна група, която е предложила правила за изготвяне на новия бюджет, като в нея са взели участие съветници от всички политически сили.

„В началото на юни месец тази работна група излезе с документ, който определя правилата за приемане и разглеждане на Бюджет 2018 г. Още юни месец трябваше да влязат за гледане политики и приоритети в постоянните комисии на СОС, но това не се случи. През септември трябваше вече да гледаме детайлно капиталовата програма на Столична община и да бъдат изслушани ресорните заместник-кметове с техните предложения, но и това не се случи", обясни Таков и добави, че до този момент Столична община не е обяснила нито една своя бъдеща политика.

Той коментира и темата за внасянето на доклади за изменения на бюджета на Столична община във връзка с нереализирани проекти през годините. „От години призовавам те да не бъдат просто механично прехвърляне на средства, а да се случат с детайлна обосновка за какво ще бъдат изхарчени след това тези пари. През последните месеци имаме няколко такива доклада за изменение през първото, второто и третото тримесечие, но нямаме детайлна обосновка къде точно ще отидат парите. Защото иначе Общинският съвет узаконява едно харчене на пари без да е ясно как ще бъде извършено то", каза още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.