• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/Основна тема на днешните вестници е изминалият изборен ден. "ГЕРБ печели, кабинетът на кантар", пише  "Труд".

"Пет са формациите, които със сигурност влизат в 44-тото народно събрание - ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти, ДПС и Воля", съобщава "Телеграф".

"Сега" отбелязва, че ГЕРБ е спечелила изборите, но с най-малката разлика пред БСП.

Според прогнози в новия парламент може да влезе и коалицията "Реформаторски блок - Глас народен", уточнява "24 часа". Изданието цитира експерти, според които при 6-партиен парламент са възможни 12 математически схеми на власт, но само 2 или 3 от тях са политически и идеологически възможни.

Вестник "Земя" пише, че това са били най-оспорваните избори от десетилетие насам.

Печатът отделя място и на изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че в сравнение с парламентарните избори през 2014 година сигналите за нарушения са се увеличили почти двойно.

Още 5 дни плащаме данъци с намаление, напомня "Стандарт". Ако подадат декларациите си по интернет до 31 март, гражданите могат да ползват 5% отстъпка от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация.

Почти двойно повече деца до 18 години са работили миналата година, съобщава "Сега". Експертите обясняват този ръст със силния летен туристически сезон, както и с възстановяването на пазара на труда.

Заслуга за това има и въвеждането на повече часове по практика в училищата, посочва вестникът.

Масово пръскане срещу кърлежи и комари започва в началото на април в цялата страна, информира "Монитор". Единственото условие е времето да е сухо. Все още няма сигнали за ухапвания, но според инспекторите, в парковете и градините има кърлежи.

Седмици преди Великден цената на яйцата мина 30 стотинки за брой, показват данни от Министерството на земеделието, цитирани от "Телеграф". Най-скъпи са в София - 31 стотинки, а най-евтини в малките търговски обекти в Добрич - 22 стотинки.

"Монитор" съобщава, че страдащият от остра бъбречна недостатъчност Байрям Али от село Тъжа е отпътувал за Германия и днес трябва да постъпи за лечение в университетската болница в Тюбинген. Средствата за малкия пациент и донора се поемат изцяло от Фонда за лечение на деца.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.