• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

КНСБ поиска по-високи заплати за работещите в земеделието, здравеопазването, социалните домове и транспорта

КНСБ поиска по-високи заплати за работещите в земеделието, здравеопазването, социалните домове и транспорта

/КРОСС/ Президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска на среща с председателя на бюджетната комисия в парламента и депутати от ГЕРБ Менда Стоянова повече средства за увеличение на заплатите на работещите в земеделието, здравеопазването, социалните домове и транспорта, съобщава БНР.

„По наши сметки, дали са 30, 40 или 50 милиона ми е малко трудно да ги сметна, но става дума за пари, които могат да бъдат намерени според нас, между първо и второ четене, така че да бъдат тези хора ако не удовлетворени, поне в малко по-голяма степен задоволени техните очаквания".

Менда Стоянова коментира сред срещата:

„Това, за което днес говорихме, наистина може би са фини настройки, тъй като виждате, че сумата, за която говори господин Димитров не е някаква фрапираща. Основните проблеми на практика са решени. Ще видим какви са възможностите по един или друг начин да се обърне внимание наистина на онези сектори, които са останали пренебрегнати от внесения бюджет и аз наистина споделям мнението му, че в сферата на социалните услуги заплатите са доста ниски. Там хората изостават, а тяхната работа на терен е изключително тежка и трудна.

От КНСБ настояват да се въведе минимална работна заплата за висшисти, които работят по специалността си, в размер на 700 лева. Менда Стоянова коментира, че решение на този проблем ще се търси в следващите бюджети.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

дядо Паню

Не съм съгласен със синдикатите. Трябва първо да се увеличат, и то значително, заплатите на нашите водачи - политиците, депутатите, министрите... В земеделието сме свикнали да живеем с малко. Не ни е нужно увеличение. Освен това, има евтини домати, краставици и чушки от Македония, Турция, даже от Египет.

11.11.2017 09:17:38

Много силно надценения лев спрямо еврото затормозява икономиката и от там възпира растежа на доходите.

11.11.2017 02:34:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.