• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Б. Лукарски: Усещам тон на разведряване в отношението на Брюксел към Русия

Б. Лукарски: Усещам тон на разведряване в отношението на Брюксел към Русия

/КРОСС/ Имаме доста голямо размразяване на икономическите отношения с Русия от година насам, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред журналисти в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус".

„Независимо от политическите отражения на санкциите от ЕС към Русия и реципрочните, от страна на Русия, всички сме губещи. Усещам тон на разведряване, но все пак това е един процес, който ще протече в Брюксел и решенията ще бъдат взети до края на тази година. Определено има желание и от наша, и от руска страна, нашите търговски взаимоотношения да се подобряват и ако може, да се върне и даже да се подобри салдото, което сме имали преди санкциите, като положителен баланс, защото има интерес за български стоки", посочи той.

По неговите думи от руска страна има зелена светлина да се възобновят доставките към „Мадара - Шумен" за производството на мостовете на „КАМАЗ". „Мадара - Шумен" не е получавала руски доставки от началото на 2014 година. Имам уверението от руска страна, че ще подновят доставките и това предприятие, което в момента е свито до 300 работни места, ще може да подобри производствения си капацитет да може да произвежда отново задвижващите мостове на камионите и ще увеличи производството си като работна ръка до 800 човека", каза още министър Лукарски.

„Южен поток" не е бил обсъждан по време на посещението на министър Лукарски  в Санкт Петербург.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.