• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Джамбазки: Организираме протест на превозвачите и в Брюксел

Джамбазки: Организираме протест на превозвачите и в Брюксел

/КРОСС/ Превозвачи от цялата страна излязоха на национален протест в деня на срещата на върха, която се провежда в София. Те се обявиха против т. нар. закон „Макрон", който ги задължава на три седмици да почиват у дома 45 часа, както и задължителните почивки да стават в хотел, а не в кабината на камиона.

„Безспорно срещата с представителите на Западните Балкани е много важна за нас, защото разгражда една повече от вековна антибългарска политика на антибългарския македонизъм. Затова за нас е важно между Охрид и Черно море да няма граница", коментира в „Здравей, България" Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО.

„Най-важният въпрос е нахалството и наглостта на част от лобистите в определени държави, най-вече Франция, които се опитват по един антиевропейски начин да създават евроскептицизъм. Те разглобяват ЕС. Опитват се да откраднат един цял български сектор. Опитват се с непазарни методи да въведат административна пречка, така че българските превозвачи да фалират и да могат да вземат техните работници там като гастарбайтери. Това е безпрецедентно", на мнение е Джамбазки.

„Подкрепям протеста на превозвачите и организираме такъв и в Брюксел. Там ще бъдат и поляци, унгарци и румънци - всички засегнати. Трябва да направим повече от скандал", допълни евродепутатът.

„Форумът в София дава възможност лидерите да видят, че има реален протест на превозвачите. Ще видят и последователната политика на държавата. Българското правителство заяви нашата позиция още миналата година, а именно, че не сме съгласни с ограниченията в сектора", коментира от своя страна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

„Трябва да се води конструктивен разговор и България има огромното предимство да определя в значима степен и дневния ред. Трябва да поставим интереса на българската страна на масата. Направихме всичко възможно темата да бъде консолидирана в ЕП", заяви Илхан Кючук, евродепутат от АЛДЕ/ДПС.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.