• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Карадайъ: Провалът на сегашното управление е неизбежен

Карадайъ: Провалът на сегашното управление е неизбежен

/КРОСС/ „Провалът на сегашното управление е неизбежен", каза на брифинг председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията. „Направихме анализ на резултатите на европейските избори и на обществено-политическата обстановка в страната, състоянието на структурите ни", поясни той. „Приехме решение, свързано с предстоящите местни избори и избрахме критерии и процедури за кандидати за общински съветници и кметове", посочи той.

„Анализът обхвана и икономическото състояние на страната, липсата на реформи и състоянието на правата и свободите и здравеопазването", уточни председателят на ДПС. „Оценката за скандалите в страната е, че провалът на сегашното управление е неизбежен. Демокрацията е заплашена, стабилността на страната е под заплаха, това е наша отговорност. Ние сме длъжни да защитим демокрацията в името на българските граждани", допълни Карадайъ.

„Централният съвет на ДПС категорично заявява, че популисткото националистическо управление на страната е пълен провал и затова пълна отговорност носи ГЕРБ. Рисковете за стабилността на страната, за демокрацията изискват отговорно поведение в името на бъдещето. Българското общество осъзнава, че между декларираното намерение на властта и реалността има огромна разлика", посочи той. „Омразата и разделението продължават, правата и свободите на българските граждани не са гарантирани и продължават да се нарушават. С управлението в страната и с местното самоуправление трябва да се ангажират партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията, отговорни пред обществото днес и бъдещите поколения", добави председателят на ДПС.

Според него изборните правила в страната се променят непосредствено преди избори. „Държавата в лицето на Министерския съвет абдикира от своите отговорности да гарантира честни и прозрачни избори. При машинното гласуване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо държавата да закупи машините, да осигури тяхното съхранение, обработката на софтуер, да гарантира извършването на одит, управляващите необосновано предлагат отменяне на машинното гласуване", уточни Карадайъ.

„Ние от ДПС не само сме само за машинно гласуване, ние сме за машинно преброяване на хартиените бюлетини. Това ще елиминира субективният фактор. Ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще доведем до повишаване на доверието в изборния процес. Призоваваме всички партии и органи да бъдат на висотата на своята отговорност и да гарантираме честни избори", заяви председателят на ДПС.

„Ние предлагаме две неща - машинно гласуване, машините да са собственост на държавата, софтуерът да бъде изработен от държавна фирма, съхранението и охраната да бъде осигурено от държавата и одитът и организацията да бъде от държавен орган", поясни той. „Нашата цел е да си запазим влиянието в местната власт и ако имаше сили и възможности да разширим това влияние, защото за нас е важно с местната власт и управлението на страната да бъдат ангажирани политици и политически партии с доказана привързаност към европейските ценности", добави Карадайъ. „Ние сме убедени, че в бъдещи избори, когато ще ползваме машинно гласуване и машинно преброяване на хартиените бюлетини, няма да има сгрешени бюлетини и недействителните гласове ще бъдат минимизирани", коментира още председателят на ДПС.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

български турчин

а защо ги подкрепяте в парламента бе бай Карадайъ и крадете заедно с тях, а

12.07.2019 16:24:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.