• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Руслан Трад към интелектуалците: Излезте и говорете

Руслан Трад към интелектуалците: Излезте и говорете

/КРОСС/Ситуацията е извънредна, бежанската вълна е ново явление за страната ни и са нужни повече действия, за да не бъде използвано положението за политически цели.

Проблемите на една част от обществото са проблеми на цялото общество. За съжаление досега не се видя позиция на интелектуалния елит в страната, която да отрече омразата, пише във Фейсбук профила си Руслан Трад.

Той призовава известните личности публично да говорят за надигащата се ксенофобия, насаждането на расизъм и омраза у нас.

Ето пълния текст на статуса на Трад:

Ако профилът ми във Facebook има някаква тежест, ще си позволя да отправя един апел към всички хора на изкуството, интелектуалци, певци и публични личности.

Хора като вас трябва да застанат публично срещу надигащата се ксенофобия, насаждането на расизъм и омраза към бежанци, имигранти и малцинства. Хора като вас трябва да застанат с името си зад толерантността и разбирателството. Защото проблемите на една част от обществото са проблеми на цялото общество. За съжаление досега не се видя позиция на интелектуалния елит в страната, която да отрече омразата. Ситуацията е извънредна, бежанската вълна е ново явление за страната ни и са нужни повече действия, за да не бъде използвано положението за политически цели.

Истината е, че не аз или Mohamad Albarmawi трябва да бъдем канени да говорим колко е лошо онова, което става в Ковачевци и да обясняваме, че трябва да бъде давана равна възможност на всички. Не ние трябва да седим в студиото срещу националисти, използващи страховете и липсата на информация, за да влязат в парламента. Нашето мнение винаги ще бъде считано за чуждо, макар аз да съм наполовина българин, а Мохамед да е избрал да живее в България и да отгледа децата си тук. Нашето мнение няма да има същата тежест.

Нужно е водещите хора на България да поемат своя граждански ангажимент и функция - много хора ги харесват и имат респект към тях, следят изявите им. Тяхното мнение ще бъде чуто и в най-малките населени места. Действие от тях ще помогне много в борбата срещу расизма!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.