• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Наришкин: Турция, както и в края на XIX в., отново „стои на страната на злото“

Наришкин: Турция, както и в края на XIX в., отново „стои на страната на злото“

/КРОСС/ Турция отново, както и през 1877-1878 г., „стои на страната на злото“. Това заяви в сряда председателят на Държавната дума на Русия, откривайки изложбата от гравюри и фотографии, посветени на 138-тата годишнина от Освобождението на България от османско робство, предаде ТАСС.

„Историята, както знаем, се повтаря, и днес в глобалния сблъсък между доброто и злото в Близкия изток и Северна Африка, Турция отново стои на страната на злото, на страната на тези нови варвари на XXI век – международните терористи. А Русия, както и в предишните години, оглавява борбата с общия враг за цялата световна цивилизация. И несъмнено отново доброто ще победи злото“, каза Наришкин.

Председателят на Държавната дума на Русия припомни, че резултат от руско-турската война е възстановяването на българската държавност и пълното освобождение на българския народ от османско робство.

„Тази експозиция, която е представена днес в Думата, е в знак на почит към руските войни и българските опълченци, които рамо до рамо са се сражавали срещу общия враг“, посочи Наришкин.

„Благодарни сме на българския народ за уважението към падналите воини на руската армия. Улиците и площадите на българските градове носят имената на руските генерали“, добави той.

„А нашите отношения с България, културните ни и духовни връзки, родството ни – те са по-силни от всякакви опити да се разединят нашите общи народи и страните ни“, подчерта председателят на руския парламент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво на Наришкин за хубавите думи!

25.02.2016 10:47:40

Анонимен

"Велика" е в болните мозъци на Рубладжиите, а иначе необратимо отива към сметището на историята!

25.02.2016 10:21:28

Анонимен

Винаги с Великата РУС.

25.02.2016 09:27:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.